27 Şubat 2008 Çarşamba

Reenkarnasyon Nedir?

REENKARNASYON (YENİDEN DOĞUŞ) NEDİR

Öncelikle şunu anlamalıyız.evrensel yasaların yaşamla ilgili en önemlisi reankarnasyon yeniden doğuştur.bütün canlı hayat için bu yasa işin belkemiğini oluşturur.rabbimiz adaletli ve esirgeyen ,gözetendir.hiç bir kula var oluş programında hak geçirmez.normalde etrafımıza baktığımızda adaletten Eser göremeyiz.kimi çok zengindir .kimi çok fakir kimi güzeldir kimi çirkin bazen özürlü. bazende bir kul doğar ve belki bir kaç dakika sonra ölür.yaşam içinde bu kısır bir döngüdür bu şekli ile baktığımızda adaletten söz edilemez.işin en önemli kısmı insan varlığı esas olarak fizik beden ve enerji bedenden oluşur fizik beden ruhun evidir ve bir kabuktur. enerji bedense olümsüzdür ve yaşam aslında enerji bedenin gelişimi ve tekamülü için vardır.bir enerji beden varlığı ana rahminden dünyaya gözlerini açtığı andan sonra gelişimine başlar.yaşam dediğimiz imtahan başlamış olur.kader ve kişinin hayatı yorumlama biçimine göre gelecek yaşamlarını belirler.bir örnek vermek gerekirse geçmiş yaşamda çok büyük düşmanı olduğu ve zarar verdiği bir kişi bu yaşamında bankadan kredi istediğinde .banka müdürü olur.ruhsal varlığımız aslında her türlü evrensel bilgiye sahiptır.ama benlik ve şuur bunu algılayamaz veya bir bölümünü algılar.
Yaşam programında ruhsal varlığımızın gelişimi esas alınmıştır.geçireceği tekamüle göre esaslar belirlenir ve anne, baba bu gelişim bir parçası olarak seçilir.bir yaşam ruh için asla yeterli değildir.zengin bir kişinin geçireceği gelişimle fakir veya özürlü bir kişinin geçireceği gelişim asla bir olamaz.
Bu yaşam sahnesinde elde ettiklerimiz ve aldığımız dersler gelecek yaşamda daima ileri adım atarak devam eder ve adalet sistemi böylece oluşmuş olur.

2-reankarnasyon olgusu m.ö bile vardı eski mısır da iyice var olarak günümüze kadar ulaşmıştır.
3---hipnozda elde edilen ve araştırılan olaylar şaşırtıcı boyutlara ulaşmıştır.hala araştırmalar kürsülerde sürmektedir.

Reenkarnasyon'un anlamı

Enkarne: ete (bedene) girmek
Reenkarnasyon: tekrar ete (bedene) girmek

Basit olarak anlatıldığında reenkarnasyon (tekrar doğuş, tekrar bedenlenme, ruh gezisi) ruhun, doğum ve ölüm sirkülasyonu sayesinde tekrar tekrar insancıl varoluşa geçmesi anlamına gelir. Amaç sonsuz tekamüle ulaşmaktır.

Bütün büyük dinler ve dünya görüşlerinin öğretilerinde bu sirkülasyonun, yani ruhsal boyuttan materyal boyuta ve tekrar ruhsal boyuta geçmenin, gerekli olduğunda yatar.
Ruhun öğrenmek zorunda olduğu tüm dersler ve görevler bittiğinde, yani tekamülü tamamlandığında ancak bu sirkülasyon sona erer ve ruh sonsuzlukta yerini bulur.

Her ruhun amacı o büyük tekliğe, bütünlüğe dönüştür. Burada artık iyiyi veya kötüyü, siyahı ve beyazı, karanlığı ve aydınlığı birbirinden ayıran tezatlık kuralı geçerli değildir.

Reenkarnasyon anlayışına göre yaşam bir okuldur ve bu okulda her insan ayrı bir sınıfta dersini öğrenmeye çalışır. Hayatımızda yaşadığımız krizler, zorluklar birer sınavdır. Ve eğer kendimiz üzerinde çalışır ve bu sınavları aşarsak, hedefimize ulaşmış oluruz.

Ruhların tekrar doğuşu ile ilgili katı bir kural veya sıralama yoktur. Bu tamamen öğrenilen veya öğrenilemeyen dersler ile ilgilidir. İnsan karmasını tamamlayana kadar yaşamda varlığını sürdürür. Yani hatalar veya kötü eylemler iyilerle yok edilene kadar.

Reenkarnasyon'a göre insan eski yaşamında aldığı tüm tecrübeleri ve farkındalıkları yeni yaşamına "getirir" veya "ilave eder" ki, bu yeni yaşamına olgunluk, maneviyat ve bilgelik kazandırabilsin.

Eflatun'a göre reenkarnasyon iki türde varolur:


1. Seçim sistemi: Buna göre ruh eski yaşamındaki eylemlerine uyacak bir hayvan veya insan bedeni seçer. Yani ruh yaşam koşullarını önceden seçmiş ve böylece kaderini belirlemiş olur.
2. Denge sistemi: Burada yeni yaşam tamamen eski yaşama bağlıdır. Eski yaşamda yapılan hataların acısı yeni yaşamda çekilir. Örneğin zenginken fakiri horlayan birisi yeni yaşamında fakirin durumuna düşebilir ve onun çekmiş olduğu acıların aynısını yaşar.

Bu iki sistemde de anlatılmak istenen şu anki yaşamın bir sonraki yaşamı etkilediği veya etkileyebileceğidir.
her koşul bütün kullara eşit bir sistemde sunulur.bu yaşam şartlarını nasıl değerlendiğimize göre bir sınav yaşanacaktır.ve tabii ki bu bir takım sonuçları yaratacaktır.
bizim hayatı nasıl yorumladığımız gelişimimizi sağlayacaktır.ruhsal varlığımız en üst olgunluk seviyesine çıktığında var oluş süreci biter.bu hayatımızda gördüğümüz
adalet sistemi hiç hak geçirmeden bütün kullara sunulur.ömür.güzellik.çirkinlik.özürlü olmak,zenginlik ,fakirlik,mutluluk mutsuzluk.asla hak geçmez .tüm şartlar ruha sağlanır ve sınavın sonuçları bir sonraki yaşam şartlarını belirler daima ileriye çalışır.
Yaşam şartları hristiyan,müslüman bu her hangi bir dinde şehirde ve koşulda .bütün kullarına eşit şartlar verilir.bir kula bir saat veripte öbür kuluna 100 yıllık bir yaşam kredisi veriliyorsa işte bu dengeler içinde neden diye sormak gerekir.kimseye bir ayrıcalık tanınmaz.sistem evrensel yasalarla büyük bir düzen içinde çalışır.rabbimizin kullarına sağlayacağı adalet ancak reankarnasyon yasası ile oluşur.

4-reankarnasyon un en büyük amacı kişinin gelişiminin nerde bittiği ve bu yaşamda yapılacak işlerin hangi boyutta ve önemde olduğudur.bu bilinirse yaşam kredisi çok daha dikkatli kullanılır. Bazı olaylar kişi tarafından doğru yorumlanırsa büyük bir kazanç olacaktır .
5-ünlülerle yaptığım hipnoz seanslarından bazı örnekler


fatih yürek
eski mısırda küçük bir firavun totankamon un çocuklarından biri, rekabet yüzünden diri diri labirentin birine gömülüyor orada çok büyük acılar çekerek ölüyor.mısır hakkında inanılmaz bilgiler verdi ve piramitlerin yapımında sirius gezegeninden geldiklerini anlattı.çok ilginç bir seansttı.to secret ta yayınlandı.

Ekin
Çok güzel bir seanstı.canlı yayında yapmıştım .cezayirde yaşamış ve savaşta ölmüştü.cezayir ritmi ile kuddüm çalmıştı.herkes çok etkilenmişti.

Canan mutluer
Yayınladığım 3.göz programı için bir çekim yapmıştık.seans sırasında istanbul da büyük bir deprem olcağını görmüştü.ve 1 ay sonra deprem gerçekleşti.
Kendisi etna yanardağı sırasında ölen kutsal bir rahibe imiş.

Dansöz sibel gökçe
Bir önceki yaşamında sakat olduğunu ve intahar ettiğini çok büyük acılar çektiğini anlattı.çok üzülmüştük.

İzel

Yine canlı bir yayında konuk olan izel seansta pastacı bir kız olduğunu ve çok fakir yoksul yaşamını gözyaşları içinde star da anlatmıştı


Hamiyet
Bir yörük kızı iken ailesini kaybedip ormana sığınıyor.vahşi bir yaşam ve gerginlik veren dram dolu bir yaşam geçirdiğini yine göz yaşları içinde bizlerle canlı yayında paylaşmıştı

Ali şan

Zor bir seans oldu .kendisi çanakkalede şehit düşmüştü.savaşın vahşetini gözler önüne sermişti.


Hande ataizi
Fransada yaşayan ve ilaç imal eden bir gruba mensupu.engizisyon tarafından ölüme mahkum edilmişti,

Yaşar alptekin
Korsanlıkla geçen bir yaşam çizgisi ve diğer rakipleri tarfından duvarlar örülerek ölüme mahkum edilmiş.hem zor hemde tüylerimizi diken diken eden bir seanstı .yavaş yavaş ve acı dolu ölümü beni çok etkilemişti.

Futbolcu kompella

Sevgili kompela mistik yetenekleri olan spiritüel biri idi çok yeteneli olduğu için seans çok zevkli geçmişti.çok ilginçtir kuzey kutbunda yaşamış bir eskimo olduğunu ve bir buz ayısı tarafından parlaçalandığını anlatmıştı


Cler voyance -duru görü yeteneğim olduğu için bir kişiye ait vizyonları görme yeteneğim var
Yaptığım ritüellerde gördüğüm karmalar şöyle:

HÜLYA AVŞAR
ANTALYA VE ANAMUR CİVARINDA YAŞAMIŞ GÖÇER BİR YÖRÜK KAVMİNDEN.
ÇOK ZOR YAŞAM ŞARTLARI VE VİZYONDA GÖRDÜĞÜM KARELER,GERÇEKTEN İÇİMİ ACITTI DESEM YERİDİR.
ÇOK ÇOCUKLU BİR AİLE ,KEÇEDEN ESKİ BİR ÇADIR,KAR SOĞUK VE AÇLIKLA MÜCADELE .YÜZÜ BİR KEZ GÜLMEMİŞ MAVİ GÖZLÜ AFACAN BİR KIZ ÇOCUĞU.
CİĞERLERİ KISA YAŞAMI BOYUNCA ÇOK RAHATSIZLIK VERMİŞ.
OTLARDAN YAPILAN YEMEKLER.KEÇİLER.ÇATLAK ELLER VE DUDAKLAR.BANYO YOK SICAK BİR YATAK YOK.İÇLER ACISI BİR DURUM.
15 YAŞINDA BİR GIRTLAK AZALSIN DİYE OBADAN BİR GENÇLE ZORLA EVLENDİRİLİYOR.2 ÇOCUĞU OLUYOR.BÜNYESİ ÇOK ZAYIF .3. ÇOCUĞUNU DOĞURURKEN 27 YAŞINDA ÖLÜYOR.
MEZARI ANAMUR DA BİR TEPEDEDİR.


HINCAL ULUÇ
SEZAR ZAMANINDA ROMA DA YAŞAMIŞ ÇOK İTİBARLI SENATO ÜYESİ BİR KONSÜLDÜ..SEZAR A SADAKATİ VE YAKINLIĞI İLE TANINIYOR.SEZAR IN SIRDAŞI VE AKIL HOCASI.KANUNLARIN YAPILIŞINDA SEZARA ÇOK ÖNEMLİ FİKİRLER VERMİŞTİR.EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASI MUHAFAZAKAR BİR KİŞİLİKTİ.
AİLESİ SEZAR A AKRABA İDİLER.SEZAR IN YÜKSELMESİNDE ÇOK BÜYÜK KATKILARI OLMUŞTUR.ÇOK ADALETLİ ,AKILLI,OTORİTER BİRİ İDİ.
SEZAR ONUN FİKİRLERİNE ÇOK SAYGI DUYMUŞTUR.
SEZAR IN KLEOPATRA İLE OLAN İLİŞKİSİNE ASLA SICAK BAKMAMIŞ VE ONU SÜREKLİ İKAZ ETMİŞTİR.BU İLİŞKİNİN SEZAR I YIPRATACAĞINA İNANMIŞTIR.
SEZAR IN MISIRI ELE ALMANIN GEREKLİ OLDUĞUNU SÖYLEMESİ ÜZERİNE BU İLİŞKİYİ KABULLENMİŞ AMA HEP UZAK DURMUŞTUR.BUNU SEZAR IN BİR ZAAFI OLARAK GÖRMÜŞTÜR.
ÇOK ZENGİN VE RAHAT BİR YAŞAMI OLMUŞTUR.SEZAR IN ÖLDÜRÜLMESİNDEN SONRA ROMA DAN GİZLİCE AİLESİ İLE KAÇMIŞ .VE 81 YAŞINDA PALERMO DA ÖLMÜŞTÜR.


CEM YILMAZ

İSPANYA DA YAŞAMIŞ BİR ÇİNGENEDİR.HAYATI SIKINTILI VE ZOR GEÇMİŞTİR.PARASIZLIK VE AÇLIK.ATLI BİR ARABA VE BÜTÜN BİR AİLENİN BARINAĞI GENÇLİĞİ BÖYLE GEÇMİŞ.2 KERE PARA ÇALMAKTAN YARGILANMIŞ VE HAPSE GİRMİŞ.
BABASI ÇALIŞTIĞI SİRKE 17 YAŞINDA YANINA ALIR VE DEĞİŞİK RENKLİ BİR YAŞAM BAŞLAR.
İP CAMBAZLIĞINI KISA ZAMANDA ÖĞRENİR.YERE AĞ GERMEDEN AKROBASİYİ İLK KEZ DENER VE İNSANLARIN KORKU DOLU BAKIŞLARI İÇİNDE GÖSTERİSİNİ İNANILMAZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜR .KISA ZAMANDA ÜNLENİR.SİRK DOLAR TAŞAR.KADINLAR İÇKİ.VE AŞIK OLUR EVLENİR.FAKAT SÜREKLİ GEZMEK ZORUNDA KALMIŞTIR.
ÇALIŞTIĞI SİRKİN SAHİBİ HASTALANIR VE ÖLÜR SİRKİ ONA BIRAKIR.ŞANSI DÖNMÜŞTÜR.YORGUNDUR VE AŞIRI BİR KUMAR VE İÇKİ MERAKI ONU DAHA DA YORACAKTIR.BÜTÜN PARASINI ÇAR ÇUR EDER.ELDE OLANDA YAŞLILIK İÇİN UÇUP GİTMİŞTİR.YORGUN HASTA VER PARASIZ BİR ŞEKİLDE 76 YAŞINDA VALENSİYA DA ÖLÜR.


OKAN BAYÜLGEN

FRANSA DA YAŞAMIŞ ÇOK ÜNLÜ BİR HALK ŞAİRİ İDİ.TİYATRO OYUNLARI DA YAZMIŞTIR.ASİL OLMAYAN AMA VARLIKLI BİR AİLEDEN GELİYORDU.
ÇOK ÇAPKIN BİR İNSANDI AŞIKLARINA YAZDIĞI ŞİİRLER SERANAD ŞEKLİNDE DİLDEN DİLE DOLAŞMAKTA İDİ BU GÜN BİLE SÖYLENMEKTEDİR.
KADINLAR ETRAFINDA PERVANE OLUYORLARDI.5 EVLİLİK YAPTI.
BİR MÜDDET İNGİLTERE DE YAŞADI .SONRA PARİSE DÖNDÜ.
KENDİ ADINA BİR TİYATRO VE OKUL KURDU.
KADINLAR YÜZÜNDEN BAŞI HİÇ DERTTEN KURTULMADI.ÇOK SEVDİ VE SEVİLDİ.AŞK ÜZERİNE YAZDIĞI BİR ÇOK ŞİİRİ VARDIR.
ŞİRLERİNİ OKUDUĞU ZAMAN KADINLAR KENDİNDEN GEÇİYORLARDI.
AŞIK OLDUĞU BİR KONTESİN KOCASI ONU DÜELLOYA DAVET EDİYOR.VE 56 YAŞINDA ÖLÜYOR.MEZARI ÇİÇEKLERİ ÇOK SEVDİĞİ İÇİN VASİYETİ ÜZERİNE GRES TEDİR.


İLHAN MANSIZ
ÇOK ÜNLÜ BİR RUS BALETTİ.ÇOK HAREKETLİ VE ÇALKANTILI BİR YAŞAMI OLDU.YAŞAMI BOYUNCA HER ÜLKEDE RESİTALLER VERDİ.ÇOCUKLULUĞU ÇAR ZAMANINDA RUSYA DA YAŞAMIŞTIR.BU ÇOK SIKINTILI VE ZOR BİR DÖNEMDİR.ÜNLÜ BİR BALET OLMAK İÇİN LONDRA YA GİTTİ.ÇOK ÇALIŞTI.
ORADA HARİKA BALE GÖSTERİLERİ YAPTI ALKIŞLAR ÖDÜLLER.RENKLİ AMA MUTSUZ BİR YAŞAM ÇOK YALNIZDI.BALE ONUN HER ŞEYİ İDİ
VÜCUDU ADETA BİR LASTİK GİBİYDİ.HER HAREKETİ BÜYÜK BİR ZERAFETLE YAPIYORDU.HİÇ EVLENMEDİ.YAŞAMI YALNIZCA DİSİPLİN İÇİNDE BALE İLE DOLU, ÇALIŞMAKTAN İBARETTİ.ÇOK BÜYÜK BİR AŞK YAŞADI FAKAT TERKEDİLİNCE AŞKA DA KÜSTÜ.YAŞAMININ SON YILLARINI PRAG DA GEÇİRDİ.ÇOK BÜYÜK YETENEKLER YETİŞTİRDİ.70 YAŞINDA PRAG DA ÖLDÜ.


TARKAN
İTALYA NIN GÜNEYİNDE YAŞAYAN ASİL BİR AİLEYE MENSUPTU.ÇOK MUTLU BİR ÇOCUKLUK GEÇİRDİ.AİLESİ SANATA ÇOK DEĞER VERİYORLARDI.KÜÇÜK YAŞTA MÜZİĞE PİANO ÇALARAK BAŞLADI.ÇOK ÖZEL DERSLER ALARAK ŞANA BAŞLADI.METZO SOPRANO SESİ İLE HERKESİ BÜYÜLEDİÇOK GÜZEL BİR KADINDI..MÜZİK EĞİTİMİ ALMAK İÇİN AMERİKA YA GİTTİ.
HER ÜLKEDE KONSERLER .ÇOK TİTİZ VE MÜKEMMELİYETÇİ BİRİ İDİ.BU YÜZDEN AŞKLAR YAŞAMASINA RAĞMEN HİÇBİR ZAMAN EVLENMEDİ.ŞAN TEKNİĞİNE TİZ SES TEKNİĞİNE YENİ KULLANIMLAR GETİRDİ.HAYRANLAR ALKIŞLAR.PARA SIKINTISI OLMADAN SON DERECE LÜKS BİR YAŞAMI OLDU.
YAŞLANDIĞINDA AİLESİ İLE YAŞADIĞI ŞATOYA KAPANDI.MEZARI TANZARO DA DIR.

HAKAN ŞÜKÜR
FATİH SULTAN MEHMET ZAMANINDA YAŞAMIŞTIR.FATİH MACARİSTAN A GİTTİĞİNDE ANNESİ BEYAZ RUS BABASI MACAR OLAN KÜÇÜK BİR ÇOCUĞU YANINDA GETİRİR.ONA HOCALARLA DİSİPLİN İÇİNDE HARİKA BİR EĞİTİM VERİRLER.BÜYÜNCE YENİÇERİNİN BAŞINA GEÇER.SARAYA YENİ GELMİŞ BİR CARİYE İLE EVLENİR.SAVAŞLAR ZAFERLER.YORUCU AMA ÇOK DEBDEBELİ BİR YAŞAM.FATİH İN SEVGİSİNİ KAZANIR.
KISIR BİR DÖNGÜ İÇİNDE GEÇEN TEHLİKELİ BİR YAŞAMI OLMUŞTUR.
FATİH BİZANS I FETH EDERKEN ONU DA BERABERİNDE GÖTÜRÜR.İSTANBUL A SURLARDAN İLK GİRENLERDENDİR.FATİH İN ŞAŞALI DÖNEMİNDE HEP YANINDA VE SADAKATLE YER ALMIŞ VE ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİR.FATİHİN VEFATINDAN SONRA MACARİSTAN A GİDER VE 78 YAŞINDA BUDAPEŞTE DE ÖLÜR..

NECDET SEZER
FRANSA DA YAŞAMIŞ ÇOK ÜNLÜ BİR HUKUK ADAMI İDİ .
AYDINLIK DÜŞÜNCELERİ VE İLERİCİ FELSEFESİ TARİHTE HUKUK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR.
HAYATINI ANAYASA DOKTRİNLERİNE ADAMIŞ.BİR İNSANDI.
BÜROKRAT VE TANINMIŞ BİR AİLEDEN GELİYORDU.
YAŞAMI MARSİLYA DA GEÇTİ.ÇOK BAŞARILI BİR HUKUK EĞİTİMİ GÖRDÜ .
BABASI DA KENDİ GİBİ HAYATINI HUKUK DOKTRİNLERİNE ADAMIŞ BİRİYDİ.
DAHA SONRA PARİS E GELDİ VE ÜNİVERSİTEDE TANIŞTIĞI MESLEKTAŞINLA EVLENDİ.ÇOK DİSİPLİNLİ BİR YAŞAM SÜRDÜ.
REFORMİST DÜŞÜNCELERİ OLAN BİRİYDİ.
3 ÇOCUĞU OLDU VE NİS TE YAŞAMINI YİTİRDİ.


ORHAN PAMUK
BİZANS DÖNEMİNDE YAŞADI.SIRADAN SAYILACAK ŞİMDİKİ YAŞAMI İLE KIYASLANMAYACAK BİR YAŞAMI VARDI.BİR KADIN OLARAK DOĞDU.ORTA HALLİ BİR AİLEDEN GELİYORDU.BABASI BİR DOKUMACI İDİ.
TUTUCU BİR HRİSTİYAN AİLEYE MENSUPTU.GENÇ YAŞTA EVLENDİRİLDİ.4 ÇOCUĞU OLDU 21 YAŞINDA ESKİ İSTANBUL DEPREMİNDE DUVAR ALTINDA KALARAK VEFAT ETTİ


REANKARNASYONA İNANMANIZ İÇİN EVRENSEL YASALARI BİLMEK VE BU KONUYU İNCELEMEK GEREKİR.BU BİR ADALET VE EĞİTİM MEKANİZMASIDIR.
HİÇ BİR FENOMEN VARKEN YOK OLAMAZ.
RUHLAR VAR OLUR VE ÇEŞİTLİ EĞİTİMLERDEN GEÇER SINAVLARA TABİİ TUTULURLAR.
BÜTÜN KUTSAL KİTAPLARDA YENİDEN BEDENLEŞMEDEN BAHSEDER.
HATTA HZ İSA'NIN ENKARNE OLMASI GÜNDEMDEDİR.
BU KONUYA DİRETENLERE ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM.BİR KERE VAR EDİLDİĞİNİZİ GÖZLEMLİYOR ,BİLİYORSUNUZ DA BUNUN TEKRAR EDİLECEĞİNE NEDEN İNANMIYORSUNUZ.
DE JAVU HER AMAN REANKARNASYON DEMEK DEĞİLDİR ÇÜNKÜ İNSAN TELEPATİ İLE DONATILMIŞ BİR VARLIKTIR.DEĞİŞİK BİR TAKIM HİSLERE SAHİPTİR.
REANKARNASYON VE EKMİNEZİ KONUSUNA YAŞAMIMI VERDİM HALA DA ARAŞTIRIYORUM.AMERİKA DA KÜRSÜLERİ OLAN BU KONUYU TÜRKİYE DE UĞRAŞLAR VEREREK İNSANLARA SUNDUM.MAALESEF BEBEK ADIMLARI İLE İLERLİYORUM..

Astrolog: Esin Uzer

Astroloji ve Sağlık

Medikal astroloji, insan vücudunun işleyişiyle ilgilenen astroloji dalıdır. Yetkin bir medikal astrolog, bir kişinin doğum haritasını analiz ederek, o kişinin vücudunun güçlü ve zayıf yönlerini, çeşitli hastalıklara yatkınlık durumunu ve beslenme hatalarını saptayabilir.

Hastalık durumunda, hastalığın şiddetini ve süresini önceden saptamak için yöntemler kullanır. Bir medikal astrolog, bazen, decumbiture haritası adı verilen bir harita kullanarak, hastalığın gidişatını anlamaya yardımcı olabilir. Bu astroloji türü, astrologların doğum zamanını nadiren bildikleri eski zaman astrolojisine dayanmaktadır. Doğum zamanı yerine, hastalığın başladığı veya hekimin hastanın tahlillerini analiz ettiği zamanı esas alan bir harita hazırlanır. Decumbiture haritası, günümüzde, doktorun teşhis zamanına ya da hastalığın başlangıç zamanına göre hazırlanabilir.

Medikal astroloji ameliyat zamanının seçiminde de yardımcıdır. Medikal astrolog bir yüz germe operasyonundan okuldaki bir aşı kampanyasına kadar herhangi bir şey için en uygun tarih ve zamanı belirleyebilir. Kişinin doğum zamanını bilmek her zaman en arzu edilen durum olsa da, medikal astrolog, bu mümkün olmadığında, müşterinin prosedür için en uygun zamanını belirleyebilir. Tıbbi bir aciliyet varsa, elektif (seçim) astrolojiyi kullanmaya gerek olmayacağı açıktır. Medikal astroloji hastalık teşhisinde de kullanılmamalıdır. Hastalığı teşhis edebilecek yegane kişi bir tıp doktorudur. Hatta bir tıp doktoru medikal astrolojiyi iyi bilse de, doğum haritasına göre teşhis koymamalıdır. Çeşitli hastalık türlerine yatkınlığı belirleyebilir, sağlık problemlerinin ortaya çıkabildiği stres dönemlerini veya canlılığın azaldığı dönemleri çoğu zaman görebilirsiniz. Fakat hiç kimse bir hastalığı sadece doğum haritasına bakarak teşhis edemez. Böyle bir girişimde bulunulması da doğru değildir. Tıp doktoru bir hastalığı teşhis ettiğinde, medikal astrolog da, doğum haritasından hastalığın şiddetini ve süresini anlayabilir. Hastalığın tam olarak ne zaman başladığını veya teşhis edildiğini bilmek, her zaman yarar sağlar. Bu durumda, medikal astrolog o tarihte müşterinin hangi gezegen etkileri altında olduğunu anlayabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, eğer teşhisin zamanı kaydedilmişse, medikal astrolog o zamanı esas alan bir decumbiture haritası hazırlayarak, hastalığın gidişatı hakkında daha fazla bilgi elde edebilir.

Derleyen:Serap Rumelili Öcalan

Mitolojik Astroloji

Pallas-Athena hakkında anlatılan en dikkat çekici hikaye O’nun dünyaya geliş biçimidir.
Zeus Merkür gezegeninin koruyucusu olan ve "danışman” olarak bilinen güzel Metis’e aşık olur ve O’nu kandırarak beraber olmayı başarır. Gaia bu ilişkiden hamile kalan Metis için büyük oğlu Zeus’a şöyle der: Metis’in ilk doğacak çocuğu kız olacak ancak, Titanlar Metis’e yaşama hakkı tanırsa zaman içinde Zeus’un yerini alabilecek bir erkek evlat verebilecektir.Bunun üzerine babası Kronus (Satürn) gibi harekete geçen Zeus, Metis’i yutar. Bundan böyle Metis danışmanlığını sonsuza dek Zeus’un midesinden yapacaktır.Zeus bir gün Libya’daki Triton gölü kıyısında yürürken kuvvetli bir baş ağrısına yakalanır. Oğlu Hephaestus bu ağrıyı alışılmadık bir yöntemle durdurur, babasının başını açar ve içinden gri gözlü Pallas-Athena’nın çıkmasına sebep olur. Metis’in kızı tepeden tırnağa zırhlı ve nidalar atarak doğmuştur.
Babasının beyninden ortaya çıkan bir çocuk olarak Athena’yı zeka ile ilişkilendirmek doğaldır. Ama O’nun kökleri çok daha derinlere ve gerilere uzanmaktadır. Bu konuda bize ipucu veren ilk göstergelerden biri taşıdığı Gorgon Medusa figürlü kalkandır. Medusa başından kıvrım kıvrım yılanlar çıkan vahşi dişi bir iblistir. Söylenceye göre Medusa’yı Athena’nın yardımıyla öldüren Perseus zafer hatırası olarak kalkanı Athena’ya vermiştir.
Mitoloji yorumcuları Athena ile bu ürkütücü yılanların leydisi arasında bir benzerlik görmektedirler. Şöyle ki: Athena Libya’daki Triton gölünde ortaya çıkmıştır, Robert Graves Athena’nın Libyalı yılanlar Tanrıçası Neith’in Yunanlı bir yeniden doğuş versiyonu olduğunu düşünmektedir. En feminist Mitoloji Tarihçileri de bu görüşü desteklemeyi uygun bulmuşlardır.
Pek çok tarihçi Knossos’un sarayı Cretan’lı meşhur Yılanların Leydi’sinin bir rahibe değil de Athena’nın en erken formunda bir Tanrıça olduğunu düşünüyor. Arkeolog Marija Gimbutas’a göre neolitik kültürün en temel tanrıçalarından biri suların sahibesidir ve fiziksel formu yılan biçiminde ifade edilmiştir. İşte bu hayat kaynağı olan yağmuru getiren orijinal Bereket Tanrıçası’nın sembolü Athena'dır. Bu anlamda Astrolojik bakış açısında değerlendirdiğimizde Pallas-Athena ile Pluto’nun arketipi arasında kuvvetli bağlar olduğunu görebiliriz.Yılanlar gizli öğretilerde ve hayatı çevreleyen sırlarda, ölümde ve ölümsüzlükte (Akrep) önemli sembollerdir. Athena Yunalılar’ın Akıl Tanrıçası olarak anıldığı halde sadece zekadan kaynaklanan aklı temsil etmemektedir. Tanrıçalara özgü, içgüdüsel, feminen sağduyunun sembolü de Athena'dır. O’nun kutsal kuşu Baykuş da bunu sembolize etmektedir. Baykuş her zaman aklı ve sağduyuyu temsil eden bir sembol olarak bilinir. Athena söylencesiden de anlıyoruz ki burada söz konusu olan akıl, sadece saf zekadan ziyade içselleşmiş bir bilgi ve anlayıştan oluşmaktadır. Yunanlılar Athena’yı tanımlarken Entellektüel Akıl Tanrıçası tanımını yapmaktadırlar, ancak bu yaklaşım Athena’yı tanımlamaktan ziyade, Yunanlılar’ın entellektüelliği yüceltmek istemesinden kaynaklanmaktadır.Athena’nın bilgisi sadece beyinsel fonksiyonlara bağlı değildi. Pratik kullanıma yönelik faydalı bilgilerdi. Mesela söylenceye göre Poseidon ile Athena ilah olabilmeyi hak etmek için bir yarışmaya katılırlar. İnsanlık için en faydalı şeyi yaratan birinci olacaktır. Poseidon atı, Athena ise zeytin ağacını yaratır. Yarışmayı kazanan Athena olur. Bu gün bile Athena’nın adı Yunanistan’ın başkenti olarak yaşamaya devam etmektedir. Dokumacılığı, yemek pişirmeyi, çömlekçiliği, matematiği, atlı arabayı, “ Büyük Ayı” yı ve gemi yapımını icad eden, bütün faydalı sanat dallarının Tanrıçası Athena olarak kabul edilir.
1599 Yılında yapılan bir resmin yorumu günümüz feminist literatüründe bile Athena-Pallas’ı ataerkil yapının sembolü olarak yorumlamaktadır. Gökyüzünde de Pallas, dört büyük asteroid içinde Zeus’a (Jüpiter) en çok yaklaşabilendir. Bir anlamda Jüpiter’in gölgesinde kalmaktadır. Athena hukukun ve adaletin koruyucularındandır.
Bütün bu gelişmelerden de anlayacağımız gibi Athena çok yetenekli, zeki, cesaretli, buluşçu ve endüstriyel bir Tanrıçadır. Doğum haritasında Athena’nın en önemli fonksiyonu strateji, muhakeme ve sağduyudur.
Haritadaki burcuna ve evine bakarak Athena’nın ne tip fonksiyonlarının ön plana çıktığını yorumlayabilirsiniz. Sizin içinizdeki Athena stratejist mi, savaşçı mı, entellektüel mi, icatçı mı, endüstriyel mi veya hayatın sırlarını bilen mi ?
Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nin haritasında Athena, Kova burcunda ve Ay ile kavuşum halinde görülüyor. Bu da bize gelişen süreç içinde Amerika’nın icatçı ve yetenekli bir şekilde teknoloji kullanabilme kabiliyetini gösteriyor. (Ocak 2003 gündeminde bu yeteneklerini savaşçı platformda deniyor olabilir mi acaba ?)
Aynı zamanda yetenekli teknisyenlerin endüstriyel ülkeler arasında başı çekme özelliğine işaret ediyor ve bir diğer anlamıyla da kadınlara yönetim ve liderlik alanlarında fırsatlar vaad ediyor olabilir. Çin’e baktığımızda Athena’nın Başak burcunda olduğunu görüyoruz. Bu da Çin’in karşımıza çalışma gücüyle, yaratıcı kabiliyetiyle, verimli üretim gücüyle, minyatür el sanatlarıyla ve makine yedek parça fabrikalarıyla çıkmasını açıklıyor.
Athena’nın fazla vurgulandığı haritalarda karşımza fazlasıyla zırhına bürünmüş, gizli gururu ön planda olan birisi çıkabilir. Hatta harita sahibi bir kadınsa o zaman “ zırhlı bir Amazon’la” karşı karşıya olabiliriz. Tabii ki bu Athena’nın en sağlıklı ifadesi değildir. Önemli olan Athena’nın derinlerde barındırdığı olgun ve kıvrım kıvrım aklıyla bağlantıda kalabilmektir.
Haritada Athena’nın muhakeme biçimini yorumlayabilmeniz için, kişinin Baba sembolizmini nasıl özümsediğine dikkat etmelisiniz. Belki fazla dominant Athena, kişinin babası tarafından bazı projeksiyonlara tabi olduğunu anlatıyor olabilir. Bu durumda kişi ya projeksiyonlara uyacak ya da red edecektir. Özellikle erken yaşlarda Uranüs transiti alıyorsa, red etmesi gündemde olabilir. Bu durumda kişinin gerçek hedefi, kalkanını ve zırhını kendi kaderiyle yüzleşebilmek için bırakmayı öğrenmesi olabilir. Bütün hayatlarını babalarının gölgesinde veya projeksiyonunda yaşamış olanlar için aslında istedikleri hayatın bu olmadığını keşfetmeleri bir şok olabilir. Bu durumda kendi sağduyularıyla irtibata geçip, uzun zamandır giydikleri zırhı bırakabilmeleri kişisel becerilerine bağlıdır.Yakın ilişkiler kurmak ve aşk, Athena’nın en zayıf olduğu alanlardır. Üzerindeki zırh bu konudaki zorlukları sembolize etmektedir. Pek çok Titan ve Tanrı O’na evlenme teklif ettiği halde O hiçbirini kabul etmemiştir. Erkek egemen dünyada başarı ve yetenekleriyle mücadele veren kadınları sembolize ettiğini söyleyebiliriz. Belki bir kadının haritasında 1980’lerin “Süper Kadını” mesajını taşıyor olsa da erkeklerin haritasında eğer kuvvetli bir pozisyondaysa o erkeğe şevkat ve hassaslık kattığını söyleyebiliriz.
Pallas-Athena gökyüzünde Mars ve Jüpiter arasındadır. Kendi yörüngesinde bir tam dönüşü 5 yılda tamamlar. Kendi içsel sağduyunuzla ve yeteneklerinizle kontağa geçebilme şansınızı öğrenmek için bu döngüyü izlemeye alabilirsiniz.

Hazırlayan: Meltem Ersoy
Kaynaklar :
"Mythic Astrology" Ariel Guttman ve Kenneth Johnson
"Asteroids in The Birth Chart" Emma Belle Donath

10 Şubat 2008 Pazar

Yükselen Burç Yazı:1

Yükselen burç, doğum günümüzle belirlenen Güneş burcunun yönettiği karakter özelliklerimizin üzerinde yükselen, bu özellikleri kaplayıp kuşatan, iç dünyamızı değil diğer insanlara ve dış dünyaya karşı tavır ve hareketlerimizi belirleyen, doğum saatimize bağlı burcumuzdur. Bir kişinin asıl burcu ile yükselen burcu çoğunlukla farklıdır ama istisnai olarak aynı da olabilir.


Yükselen burcumuz, dış dünyaya karşı yüzümüze hatta tüm bedenimize geçirdiğimiz bir maskedir, ancak bu maskeyi takıp takmamak elimizde de değildir. Bize uzaktan bakanlar öncelikle maskemizi görür, bizi maskedeki kişiliğimizle özdeşleştirir. İç dünyamız kan ağlarken maskemizde gülümseyen bir yüz görebilirsiniz. İçimizde uyumlu, sevecen, barışçı özellikler taşırken, yüzümüze kurt maskesi takmış olabiliriz. Cömert, iyiliksever, dünya malına önem vermeyen bir kişiliğe sahipken, maskemizin dilinden materyalist ve cimrice sözler dökülebilir. Ya da tam tersi bir durum söz konusu olabilir. Bu durumda uzaktan yalnızca yüzümüzdeki maskeyi, kişiliğimizi örten yoğun sisi görüyorlar demektir. Ancak biraz daha, biraz daha yaklaştıklarında yoğun sis pusa, maske tül peçeye dönüşecek ve maskemizin arkasındaki gerçek kişiliğimizi göreceklerdir. Hani deriz ya, 'Ahmet'i yakından tanıma fırsatım oldu, hiç de göründüğü gibi değilmiş.." diye. İşte Ahmet'in "yakından tanıdığımız hali" onun doğum gününe bağlı asıl burcu, "hiç de öyle değilmiş" diye tanımladığımız hali ise yükselen burcunun verdiği görüntüdür.
Ahmet, yakından tanıdığı Mehmet'in kişilik özelliklerinin yüzde on beş, yüzde yirmisini yükselen burcunun oluşturduğuna kanaat getirse de, yükselen burç özelliklerini (duygularını, düşüncelerini...) içimizde yaşamayız.
m tık iç dünyamızı oluşturan asıl burç özelliklerini dışa yansıtırken, yükselen burcumuzun süzgecinden geçiririz. Hangi duygu ve düşüncelerimizi dışa vuracağımıza, dışa vuracağımız duygu ve düşün-ı eleri nasıl ifade edeceğimize yükselen burcumuz (maskemiz) müdahale eder ve belirli oranda yükselen burcumuz karar verir.
mu da unutmamak gerekir: İç dünyamızın isteklerinin engellendiği, özgürce davranışımızın sınırlandığı durumlarda maskemizi takınmak zorunda kalabiliriz. Bu durumun uzun sürmesi halinde, maskemize göre yaptığımız hareket tarzı alışkanlığımız haline gelebilir ve bu tür davranışlardan vazgeçmemiz zorlaşabilir. Hatta bu davranışlar, karakter yapımız haline de dönüşebilir. Hurcunun karakter özelliklerine aykırılığı fazla olan kişilerde bu olgu önemle düşünülmelidir.
Bunun dışında, bedenimizin hassas bölgelerinin tesbitinde, taşıdığımız hastalık risklerinde, beden yapımızın oluşumunda, yedi sekiz yaşa kadar çocuklukta, asıl burcumuz ve ırsî özelliklerimizin yanında yükselen burcumuz da bizi etkilemektedir


YÜKSELEN BURCUN TESBİTİNDE İKİ USUL

* İlk olarak doğum yılımızı, ayımızı, günümüzü ve doğum saatimizi biliyorsak önemli bir problem yoktur.
* Doğum yılımızda ve doğduğumuz günde ileri saat uygulaması yapılmışsa, öncelikle doğum saatimizden o kadar saati çıkarır ve gerçek doğum saatimizi buluruz.

EĞER DOĞUM SAATİNİZİ BİLMİYORSANIZ, yükselen burcunuzu aşağıdaki usulle yaklaşık olarak bulabilirsiniz, ancak doğruluğundan emin olamazsınız.

Tüm burçları sırasıyla, özellikle beden yapısı ve karakteristik özelliklerini dikkate alarak okuyun. Beden yapınızla ve dışa vuran kişilik özelliklerinizle en fazla özdeşleşen üç - beş tane burç seçin ve bu burçları sizi yüzeysel olarak tanıyan birkaç kişiye okutup size uygun özellikler gösteren burcu seçmesini isteyin. Seçtikleri burç büyük ihtimalle sizin yükselen burcunuzdur.

Eğer doğum saatinizi kesin değil de yaklaşık olarak biliyorsanız, iş daha da kolaylaşacaktır. Yaklaşık saatler arasına isabet eden yükselen burçları ilk usulle bulup ikinci usulle eleme yaparak yükselen burcunuzu öğrenebilirsiniz.

YÜKSELEN BURCUN KARAKTERİMİZE HERHANGİ BİR ETKİSİ VAR MIDIR?

Buna evet demek zordur. Birçok burç kitabında, yükselen İkizler burcu şu özellikleri verir, yükselen Yay burcu bu özellikleri verir diye sayfalar dolusu yazılmaktadır ki kanaatimce bu durum gerçek durumu yansıtmamaktadır. Ancak maskeyi aynı durumlar için çok sık takanların, bu davranış biçimini alışkanlık haline getirmeleri mümkündür.

İlk olarak, yalnız kaldığımızda, kendimizle baş başa olduğumuzda v® bu yalnızlığımız sırasında falanca kişiye karşı tavır geliştirmeye çalışmadığımızda, sadece asıl yani Güneş burcumuzun özelliklerini yaşarız. O sırada Aslansak Aslanızdır, Balıksak Balık. Yükselen burcumuz böyle anlarda bizi etkilemekten uzaktır. Ne zaman ki karşımızda biri vardır veya birine karşı nasıl bir tavır takınacağımızı planlıyoruzdur, işte o zaman yükselen burcumuz devreye girer ve maskemizi takınırız.

İkinci olarak yükselen (x) burcu, çeşitli burçlardaki kişilerde aynı etkiyi göstermeyecektir. Nasıl ki kediye takılan aslan maskesiyle boğaya takılan aslan maskesi, görende aynı etkiyi göstermeyecekse, yükselen Boğa burcunun İkizler insanındaki etkisi farklı, Oğlak insanındaki etkisi farklı olacaktır. Zira asıl burçla yükselen burç arasındaki karakter benzerliklerinin, farklılıklarının ve aykırılıklarının bir araya gelmesi, bir tavrın dışavurumu sırasında değişik sonuçlar doğuracaktır.

Bu nedenle de yükselen burcun verdiği özellikleri anlatırken, asıl burçtan bağımsız şekilde değil, asıl burca bağlı olarak açıklamak doğru olacaktır ki bu da başlı başına bir kitap konusudur.

Bu konuda vereceğimiz iki kısa örnek, diğerlerini de anlamak bakımından size fikir verebilir:

Asıl Burç İkizler, Yükselen Burç Aslan

Yükseleni Aslan olan İkizler insanı, zekasıyla mantıksal sonuçlar gelişin"-m, taktik ustası (İkizler etkisi), akıllı bir yönetici, bir organizatör görünümündedir (Aslan etkisi). Ancak yöneticiliği sırasında gönlü, emri altındakileri özgür bırakmak taraftarı iken (İ), özgürlüğü çalışmamak kabul edenlerin üzerinde özgürlüklerini kısıtlayacak tarzda otorite geliştirebilir (A). Verdiği talimatın yanlış olduğunu düşünüyorsanız ona gerekçeleriyle anlatın, anlayacaktır (I), ancak mantıklı bir gerekçe ileri sürmeden yapamam demeyin yapmazlık etmeyin, ya sizi defterinden siler (İ+A), ya da bir anda yeni hu iş aramak zorunda kalırsınız (A).

Gerçekte uyumlu ve yumuşak huyludur ve sinirlendiği zaman bunu gülümseyerek geçiştirmeye çalışır (i), gülümsemesine aldanıp üzerine gitmeyen ederseniz bir Aslan gibi kükreyecek veya güç gösterisine başlayacaktır (A). Övülmekten hoşlanıyormuş (A) gibi görünse de, bu övgülerin arkasında art niyet arayacaktır (İ). Rol yapmaktan hoşlanmasa da, karşısındakinin konuşma ve mimiklerinden asıl niyetini kolaylıkla anlayıp (İ), ya duruma uygun rol yapacak,(A) yada sizden tümüyle uzaklaşacaktır (I).

Asıl Burç Başak, Yükselen Burç Terazi

Yükseleni Terazi olan Başak insanı, aklıyla mantıksal sonuçlar çıkaran (Başak etkisi) ve bu sonuçları zeki bir tarzda başkalarına anlatan (Terazi etkisi), mükemmelliği ön plana alan ve kafasında oluşan mükemmelliğe göre eksik gördüğü her hususu acımazsızca eleştiren (B, T), ancak bulunduğu konumu kaybetme, güvenliğini tehlikeye düşürme söz konusu ise (B) söyleyeceklerini dengelemeye çalışan (T), kendi dünyasında iyice düşünerek aldığı kararları (B) uygulamaya başlamadan önce ayrıca çevresinin de onayını alma ihtiyacı duyan ve bu yüzden çoğunlukla kararsız kalarak uygulama aşamasına geçemeyen (T) yapıdadır. Dıştan bakılınca eğlenceye düşkünmüş gibi görünse (T) de, en büyük zevki okumak ve çalışmaktır (B). Yakışıklı veya güzel olsa da, çalışma hayatında büyük başarılar gösterse de (T), içinde hep bir eksiklik, bir itilmişlik duygusu taşır (B). Geleceğe yönelik güvenlik arzusu ve kaygısı (B) ile bulunduğu konumu herkesin kabulü doğrultusunda güvenlikle sürdürme isteği (T), bu kişinin tüm hayatını güvenlik üzerine oturtmaya çalışmasına sebep olur. Ayrıntıcı olmasına, önüne her gelen konuyu ayrıntılarına kadar incelemek istemesine (B) rağmen, ayrıntıda boğulmaz, mutlaka tüm incelediklerini özet halinde kuşbakışı görülecek hale getirir

Karşıt Burçlar

Güneş, doğuşundan batışına kadar gökyüzünde yarım çember çizer. Burç takım yıldızları da mevsimine göre bu yarı çember üzerine sıralanırlar. Mevsimler geçip yıl tamamlanınca yarım çember çembere dönüşür ve tüm takımyıldızlar da çember üzerine yerini almış olur.

Çember üzerinden bir takımyıldızdan diğerine yarı çap çizgisi geçirildiğinde yarıçapın iki ucunda kalan burçlar birbirinin karşıtı burç kabul edilir
Karşıt burçlar takvimi
Buna göre Koç burcunun karşıt burcu Terazi,
Boğa burcunun karşıt burcu Akrep
İkizler burcunun karşıt burcu Yay
Yengeç burcunun karşıt burcu Oğlak
Aslan burcunun karşıt burcu Kova
Başak burcunun karşıt burcu Balık burcu olmaktadır


Zira takım yıldızların gösterildiği çarkta bunlar birbirinin tam karşısında yer almaktadır.
KARŞIT BURÇLAR, birbirlerine göre birçok aykırı özellik taşımaktadır. Aynı kişide olsa birbirini bütünleyecek olan temel özellikler farklı kişilerde yer aldığından , bütünleşme gerçekleşmemekte, birbirini anlayamaz iki farklı karakter ortaya çıkmaktadır.

Örneğin Balık düşler ülkesinde yaşarken, duyguları ve iç güdüleriyle hareket ederken; Başak tümüyle akıl ve mantık kurallarıyla hareket etmekte, yaşanılan gerçek hayatı (dünyayı) esas almaktadır. Aslan insani hayat felsefesini başkaları üzerinde hakimiyet temeline bina etmişken, Kova insani herkese özgürlük ilkesiyle hareket etmektedir. Koçun kavgacı ve rekabet yapısına karşılık, Terazi insani herkesin barış içinde, kendisinin de huzur içinde yaşamasını amaçlamaktadır. İkizlerin uyum arayan kibar ve nazik tavırlarına karşın Yay insani patavatsız haliyle ortalığı karıştırmaktadır. Yengecin aşırı duyarlı ve duygusal yapısına karşılık Oğlak insanı dünyevi amaçlar peşindedir.

Karşıt burçlar arasında ortak özellik gibi görünen huylarda bile farklı ve fakat birbirini iten nitelikler bulunmaktadır. Örneğin ikizlerde , Yay da çok konuşur. İlk olarak biri diğerinin yanında konuşma fırsatı bulamayacağı için kızgınlık duyacaktır. İkinci olarak ikizler konuştuğu kadar dinlemeyi de sevdiği halde, Yay kimseye söz hakkı vermeme taraftarıdır. Yayın konuşmaları daha çok olaylara ve kişilere yönelik olduğu halde, İkizlerin konuşmaları gözlemlere ve olayların mantığına yöneliktir. Yine örneğin İkizler de Yay da gezmeyi çok sever. Ancak ikizler yakın çevrede gezmeyi seçerken, Yay uzak diyarlara gezinti düzenlemeyi; İkizler doğal güzellikleri görmek isterken, Yay insani, tarihi ve farklı kültürleri tanımayı, İkizler bildiği yerlere giderken, Yay insani hiç görmediği yerlere gitmeyi yeğleyecektir.

Yine örneğin karşıt burç olan Boğa da Akrep de kıskançtır ve bu kıskançlık sahiplenmeye dayanır. Ancak boğa kıskanırken kıskanılmayı da isterken, Akrep kıskanılmayı istememekte, canının istediği şekilde ilişkiler kurma yolunun seçmekte, ancak karşı tarafa bu hakkı tanımamaktadır.

Yinede karşıt burç insanlarının birbirlerinden öğrenecekleri çok şey vardır.

Çocuk Burçları

Çocuklarımızı burçlarına göre tanıyın.

Koç burcu


Dünyaya gelir gelmez çıglıgı basar. Böylece daha dogdugu andan itibaren evin hakimi oldugunu anlatmaya çalışır. Aceleci, sabırsızdır, erken ayaga kalkar ve yürür. Biraz büyüyünce derin sevgisini ortaya koyar. Sevgiyle birlikte müthiş bir inat ortaya çıkar. Ona ceza verilmemelidir. Çünkü ceza, ne kadar hafif olursa olsun o kişililigine indirilen agır bir darbe sayar. Dahi çocukların en fazla bu burçtan çıktıkları söylenebilir. Cazibeli, gururlu, cesur, atılgan ve hayalperesttir.

Boga burcu

Sessiz ve sakindir. Fakat ummadıgınız bir anda feryadı basar. Daha birkaç aylıkken rahatsız edilmek istemedigini size açıklar. Boga çocuguna ısrar etmek hiç de iyi netice vermez. Çünkü bütün Bogalar gibi inatçıdır. Küçük yaştan itibaren inanılmayacak kadar kuvvetlidir. Ona daima şefkat ve sevgi göstermeniz şarttır. Azarlamak, tenkit etmek, cezalandırmakla onu terbiye edemezsiniz. Çalışmayı sevmezler, okumaya da pek meraklı degillerdir. Onu bu konuda teşvik etmeli, merakını tahrik etmelisiniz.

İkizler burcu

Daha bebekken beşiginin kenarına tırmanıp dışarıya atlamayı deneyecektir. Küçük yaşlarda resim, dans veya müzik kabiliyetini ortaya koyar. Okulda da zekası sayesinde ögretmenlerini memnun eder. Yalnız sinir sistemi hassas oldugu için onu sevgi ve şefkatle yatıştırın. Bu arada geniş hayali yüzünden mübalaga eder, yalan söyleyebilir. Her şeyden çabucak sıkılır.


Yengeç burcu

Çok hassas ve içlidir. Ona gereken şefkati gösterip güven duymasını saglarsanız kolaylıkla terbiye edip büyütürsünüz. Hak ettigi sevgiyi vermez, ilgiyi göstermezseniz çocuk büyüyünce, insanlardan çekinir ve şüpheci olur. Anne ve babasından görmedigi sevgiyi eşinde arar. Ama hislerini gizlemeye alışık oldugu için de arzularını, sevgisini açıklamaktan çekinir. Kişilik sahibi olabilmesi için yol göstermeniz şarttır.

Aslan burcu


Cesaretli, başkalarını idare eden, hareketli, gözü pek, konuşkan, zekilerdir. Daha küçük yaşta arkadaşlarını yönetmeye kalkar. Başıboş bırakılırsa kibirli, gürültücü, haşin olabilir. Daha erken yaşlarda onu iyi egitmeniz, dogruyla yanlışı ögretmeniz lazımdır. Çalıştıgı, verilen görevleri iyi yaptıgı zaman övün. Böylece çocuk, övülebilmek için kendine düşen işleri dikkatle yapar ve tembel olmaz.

Başak burcu


Küçük yaşlarda zekásını ortaya koyar. Her şeyi merak edip sorarak sizi bezdirir. Okulda da merakı ve zekası sayesinde başarılıdır. Üstelik fazla çalışmadan başarı gösterir. Yalnız o sabırsız, çabuk bıkan huzursuz bir tiptir. Anne-baba, çocugu oyalayacak konular bulmalı, onun derslerini sevmesi için çareler düşünmelidir. Başaklar dogayı çok sever. Bakıp besleyecegi bir kedi, köpek, kuş alın.

Terazi burcu


Çok yönlü ama çekingendir. Hislerini kolay kolay açıklamaz, fakat çok sevilmeyi ister. Güzelliklere düşkün, hisli, kafasını kullanabilen, nazik, terbiyeli bir tiptir. Erken yaşta onun hangi konuya kabiliyeti oldugunu anlamak ve onun bu yönünü geliştirmek çok yararlıdır. İyi yetiştirilirse övünülecek bir insan olur.


Akrep burcu


Neşeli, hareketli, cana yakın bir tiptir. Problemlerden hoşlanır ve bunları ortadan kaldırmak ister. Onun için derslerinde başarılı olur. Ancak gizlilikten hoşlanan, biraz sinsi bir tiptir. Kendisine verilmeyeni hileye kaçarak elde etmeyi ister. Buna fazla zeki ve cesur olması yol açar. Zeka ve cesaretini uygun alanlara yöneltmek gerekir. Böylece gizli kapaklı işlere kalkmaz.

Yay burcu


Ailesi tarafından çok sevilir. Bu güzel, neşeli, cana yakın, hareketli çocuk ayrıca çok dürüsttür. Daima neşeli olan çocuk asla emir dinlemez. Ona ısrar etmek, cezalandırmaya kalkmak hatadır. Çünkü bu çocuk doguştan bagımsızdır. Onun için çocuga, güleryüz, sevgi ve şefkatle davranılmalı ve yumuşaklıkla her şey ögretilmeli. Bütün mesele onun fazla enerjisini uygun bir alana yöneltebilmektir.

Oglak burcu

Çekingen, kolay kolay gülmeyen bir tiptir. Zaten bu burçta doganlar çocukluk çaglarından itibaren olgunlaşır ve orta yaştan sonra da gençleşmeye başlarlar. Hırslı, dikkatli, sabırlı ve inatçıdır. Bu yüzden derslerine dikkat etmesi ve sabırla çalışması mümkündür. Çok daha zeki ögrencilerden daha da fazla başarı gösterir. Kafası gelişince de daha planlı ve metotlu hareket eder. Ancak hislerini anlamak, onu duydugu güvensizlikten kurtarmak gerekir.

Kova burcu

O diger çocuklar gibi her gün okula gitmeyi istemeyebilir. Uygun bulmadıgı şeyler yüzünden ciddi tartışabilir. Meraklıdır. Ünlü kimselerin hayatlarını inceler, sonra kendi kendine hayaller kurar. Daima desteklemeli, cesaret verilmelidir. Zamanla okulu, arkadaşlarını çok sever. Arkadaşlarını etkiler. Küçük yaşta meslegi hakkında karar verecek kadar zekidir. Onu sevin ve şefkat gösterin ama daha önemlisi yaşıtınızmış gibi davranarak problemleri halledin.

Balık burcu


Çekingen ve utangaçtır. Resim, müzik, edebiyat gibi konularda kabiliyeti vardır ama hayal aleminde yaşar. Kendi haline bırakılırsa içine kapanır ve hayalleriyle baş başa kalmayı tercih eder. Zekası sayesinde derslerini çabuk kavrar. Ama sert bir söz veya bakış onun kırılmasına ve derslerden sogumasına yeterlidir. Ögretmenin de çocugu anlayarak yumuşak davranması gerekir. Küçük yaşta güzelliklere olan düşkünlügünü vurgular. Resim yapması, kitap okuması, müzik dinlemesi için onu teşvik edin. Böylece güzellik arzusunu tatmin eder ve yeteneklerini ortaya koyar. Balık çocugu kıskançtır. Kardeşlerini ona tercih etmek huzurunu kaçırır.

Kader Sayısı Nedir?

Bu sayı var oluşunuzun gerisindeki amaç ve özellikleri belirliyor.
Icinizde saklı olan özellikler, düşünce biçiminiz, kişiliğiniz ve
yasamdaki amacınız gizli bu sayıda... Doğumdan ölüme kadar bu sayının
ışığında yolunuzu çizeceksiniz.

KADER SAYINIZI NASIL BULACAKSINIZ?


Yasam çarkınızın kader sayısını bulmak için, doğduğunuz ayin
değeriyle, doğum günü ve yılının sayılarını yan yana toplamanız gerekiyor.
Ayların sayı değerleri:

Ocak - 1
Şubat - 2
Mart - 2
Nisan - 4
Mayıs - 5
Haziran - 6
Temmuz - 7
Ağustos - 8
Eylül - 9
Ekim - 1
Kasım - 2
Aralık - 3

Sıra kader sayınızı bulmaya geldi. Tablodan doğduğunuzun ayın değerini bulup gün ve yıl ile birlikte toplayın.
Örneğin 3 Nisan 1964 'te doğmuşsanız 3+4+1964=1971
1+9+7+1=18 1+8=9 Kader sayınız 9 ...
KADER SAYISI 1"ÖNCÜ"

Öncü, lider, yol gösterici ve Planlayıcısınız. Gerçekten güçlü bir kişiliğiniz var. Yeriniz kaptan köşkü.
Başkalarına boyun eğmek sizin için yabancı bir kavram. Son derece yaratıcı ve yeteneklisiniz. Düşüncelerinizi bir an evvel yasama geçirmek, gerçekleştirmek için gerekli olan mücadeleci ruhu sizde mevcut.
Yükselme hırsı ise yaşamınızın temelini oluşturuyor. Arzu ettiğiniz başarıya
ulaşmak İçin yılmadan çalışıyorsunuz. Yöneticilik yeteneğiniz olduğu için
Olaylara hemen hakim olabiliyorsunuz. Yaşamın her alanında bu yeteneğiniz
geçerli. Kararlılık, güç ve irade hırsınızın Araçları.
Ve siz bu araçları büyük bir beceri ile kullanıyorsunuz. Zaman zaman bu Niteliklerin olumsuz yönlerini sergilediğiniz oluyor. Böyle durumlarda son derece saldırgan olabiliyorsunuz.
Oysa istediğinizi elde etmenin yolu ilişkilerinizde inceliği elden bırakmadan halletmek.
Bazen eleştiren ve emreden oluyorsunuz ama size eleştiri yapıldığında kahroluyorsunuz. Aslında son derece hassas bir kalbiniz var. Bu durumda kalbinizin sesini dinleyin.
Kısa zamanda hem liderliğinizi hem de dostlarınızı yeniden kazanırsınız.

KADER SAYISI 2 "YARDIMCI"


Sizi başkalarından ayıran iki yonunuz var. Taktik ve insan ilişkilerinde gösterdiğiniz ustalık ve beceri ile üstesinden gelemeyeceğiniz hiç bir şey yok.
Yaşamınızdaki anahtar kelime işbirliği. Uyumsuzluk ve tartışmalı konular sisteminizi hemen etkiliyor.
Bu yüzden başınıza böyle bir şey geldiğinde bütün gücünüzle durumu düzeltmeye çalışıyorsunuz.
Zarif bir insansınız bunun yanı sıra başkalarını da çok düşünüyorsunuz kırmamaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden çevrenizden dostlarınız hiç eksik olmuyor.
Kader Çarkının diğer sayılarından daha mücadeleci bir ruha sahipsiniz (9'dan sonra ).
Ancak yaşamın güzel zevklerinden hiç mahrum kalmıyorsunuz.
2 rakamı toparlayıcılığın sayısıdır. Ruhunuzun birleştirici yönünü alevlendiriyor.
Mutluluğunuzun temel koşulu ise uyum yaptığınız her şey de sanki bir sihir var.
Çünkü bir kavramı ele alıp onun içini doldurmakta üstünüze yok.
Başkalarının yardıma ihtiyacı olduğunda ortaya çıkıyorsunuz ama gerektiğinde hiç kimsenin yardımı olmadan isinizi kendi başınıza halledebiliyorsunuz

KADER SAYISI 3"SEÇİCİ"


Örgütlenme yeteneği ve yöneticilik sizde toplanıyor. Becerikli bir insansınız bu özelliğiniz sayesinde basari ve mutluluk dolu bir yasam sizi bekliyor. İnsanin doğasını ve zaaflarını iyi bildiğiniz için insanlığı düzeltmek amacına yönelik meslekler seçiyorsunuz.
Aslinda cok bagislayici ve halden anlayici bir insansiniz.
Otorite en önemli silahiniz. Yonetici olarak girdiginiz her yerde bu silahi kullaniyorsunuz.
Ne kadar buyuk bir toplulukla calisirsaniz basariniz ve kazancinizda o derece buyuk olacaktir.
Endustri , sirket ve orgutlerde yonetici yeteneklerinizi en iyi sekilde kullanabilirsiniz.
Çok cesur bir insansiniz. Amaclariniz ve yapmaniz gerekenleri cok iyi biliyorsunuz.
Amaciniz herkesin hareket ozgurlugunden faydalanmasini saglamak.
Ama bu da size gore belli bir disiplin icinde olmali.
Kendi ozgurlugunuz icin baskalarini incitmekten hoslanmiyorsunuz.
Dogal olarak baskalarinin da bunu size yapmasina izin vermiyorsunuz.

KADER SAYISI 4 "DUVARCI"

Yasam çarkınızın sayısı kareyi simgeliyor. Bu adalet ve eşitlik demektir.
Siz ise bu karenin tam ortasında dört tarafınız çevrili olduğu için kıpırdayamıyorsunuz.
Biraz da hareket ve renk lazım değil mi hayatınızda?
Sadece yukarıya doğru gelişebiliyorsunuz.
Kare yasamın tüm pratik yönlerini temsil ediyor.
Ama olaylara değişik acılardan bakmayı başaramıyorsunuz.
Yasam çarkına gelecekte olacak iyi şeylerin temeli diye de bakabilirsiniz.
Sabırlı ve sebatlı birisiniz çalışmaya her an hazırsınız.
Aynen bir duvar ustası gibi araçlarınız mantık ve yöntemdir.
Sizin için belirli kalıplar var, onların dışına çıkmayı ise hiç aklınıza getirmiyorsunuz.
Sadik ve güvenilir bir kişisiniz. Ancak muhafazakarlık sizi kısıtlıyor.
Ayrıntılar ise sizin bazı çabalarınızın sonuçlanmasını engelliyor.
Kendi fikirlerinizi başkalarına zorla kabul ettirmeye çalışmazsanız ilerlemeniz
daha kolay olacaktır.
Bir sanatçının yada mimarin size kavram olarak sunduğu bicimi tüm ayrıntıları ile gözünüzde canlandırabilirsiniz.
Bundan sonra da kendi pratik yaklaşımınızla projeyi kağıda dökebilirsiniz.
Kimse sizin için görev ve sorumluluklardan kaçıyor diyemez çünkü nerede güvene ihtiyaç varsa orada sizi buluyorlar.

KADER SAYISI 5 "YAZICI"


Dogustan Merkur ozellikleriniz var.
Enerji canlisiniz.Ince bir zekanizin yani sira iyimser bir kisiliginiz var.
Yasam sizin icin cesaret gerektiren
bir macera. Eglenmesini dahasi yasamasini cok iyi biliyorsunuz.
Yasamin degiskenligi sizin degisik ve cesitlilige olan duskunlugunuzle tam
bir uyum icinde oldugundan yasama rahatlikla ayak uydurabilirsiniz.
Dunyanin merkezi olmaktan hoslaniyorsunuz. Ama olmadiginizi bir turlu
kabul etmek istemiyorsunuz.Ozgurlugunuze cok duskunsunuz. Ve hic bir seyin
sizi ozgurlugunuzden alikoymasina izin vermiyorsunuz. Sozcukleri
kullanmada cok basarilisiniz. Bundan dolayi konusmaya dayali
mesleklerde cok basarili olursunuz. Eglence ve yazin dunyasinda bir yildiz
gibi parlayabilirsiniz. Ancak
ustun konusma yeteneginiz bazen sorunlarada yol acabilir. Bilmediginiz
konulara dalarak mahcup
olabilirsiniz.Degisken bir karakteriniz var. Bu kotu bir ozellik degil.
Kimileri icin bir zevk de
denilebilir. Size gore akilli insan zamana ayak uydurmak zorundadir.
Ihtiyaclarinizin neler oldugunu
biliyor ve bu ugurda yapmaniz gerekenlerden kacmiyorsunuz. Sizin icin
mutluluga giden yol buradan
geciyor. Her ne pahasina olursa olsun almak. Mutluluk kendinizi ifade
etmek ve basariya ulasmaktir.

KADER SAYISI 6 "ÖĞRETMEN"


Sizin dunyanizin yoneticisi asktir.Aslinda kime asik oldugunuzun cok da
onemi yoktur. Ve evrendeki goreviniz bu Felsefiyi ogretmektir. Amaciniz
ise baskalarina yardim etmektir. Aska ve ilgiye olan asiri ihtiyacinizin
arkasinda kendinize olan guvensizliginiz yatar.
Ailede gerceklestirdiginiz huzuru, cevrenize sonrada tum dunyaya yaymak
amaclarin en onemlisi.
Kabaliga, bayaliga asla tahammul edemiyorsunuz.Ikili iliskiler tercihiniz.
Kalabalikta kendinizi savunmasiz hissediyorsunuz. Muzikten, guzel sanatlardan anliyorsunuz.
Yasamin guzelliklerine olan sevginizi bu alanlarda uzmanlasarak dile getiriyorsunuz. Kendinizden cok baskalarini dusunme ozelliginiz,sizi genclerin danismani, yaslilarin sirdasi ve dunyanin ogretmeni yapiyor.
Cok ender elestiriyorsunuz. Aslinda sizi rahatsiz eden cok az sey var.
Yaninizda sevgiliniz olsun yeter. Gorevlerinizin size yukledigi sorumluluk aslinda gorundugunden de agir. Ancak bu agir gorevlerin onemini gayet iyi biliyorsunuz..
Yasamdaki gorevlerinizi yerine getirerek buyuk mutluluga ulasabilirsiniz.

KADER SAYISI 7 "MiSTiK"

Gozlemci bir yapiya sahipsiniz herseyin ardindaki nedeni aramaniz en buyuk
ozelliginiz. Yuzeysel hic bir sey sizi tatmin etmiyor. Tersine merakinizi korukluyor.
Mistik konulari, yeni ve eski ilim alanlari ilginizi fazla cekiyor.
Tıpkı bir doktor gibisiniz. Sorunlu insanlar aradiklari huzuru sizde buluyor.
Sizin elinizde adeta sihirli bir guc var. Mesafeli tavriniz sizi diger insanlardan ayiriyor.
Ancak yasamin derinliklerine inenler sizi anlayabilir,suskun donemlerinize bir anlam verebilir.
Nitekim zaman zaman boyle manasizca icinize kapandiginiz oluyor.
Insanlar ilk tanisdiklarinda sizden cekiniyor. Dogustan itibarlisiniz adeta.
Yeriniz ne olursa olsun daima ilgi uyandiriyorsunuz.
Felsefi ve kulturel konulara ilginiz buyuk. Ancak tam olarak cozebilmis degilsiniz.
Muzik yazmak, kesifler yapmak yaraticiliginizi kullanabileceginiz alanlardan.
sizin icin sanatcilarin eserlerinden yararlanmadan yasamak yasamak degil.
Bazen yasam sizin icin bir dus kirikligi olsada daha ogreneceginiz cok sey var.
Genelde karamsar ve suskun bir yapiya sahipsiniz.
Yalniz da yasamayi basarabilecek nadir kisilerdensiniz.
Hayat konusunda bazen umutsuzluga dustugunuz de oluyor.
ancak felsefi bakis aciniz yasamin nereden kaynakladigini ortaya cikaracak kudrette.

KADER SAYISI 8 "SANATÇI"

Herseyi net olarak ifade etme yetenegine hatta herseyi net olarak hissetme yetenegine sahip
olmasanizda, zekanin yasaminizda buyuk bir onemi var. Cok cesitli
konulardan zevk aliyorsunuz. Zamaninizi buyuk kismini da hayallere ayiriyorsunuz.
Fakat yasamin salt eglence olmadiginin farkindasiniz. Cok yonlu olmak en buyuk ozelliginiz. Cok ve cesitli yetenekleriniz var. Cabuk kavramak da bunlardan biri.
Fakat insanlar hakkinda kolay yanilgiya dusuyor, gercek yuzlerini cok gec farkedebiliyorsunuz.
Bilgiye aninda ulasmanin yollarini biliyorsunuz.
Ancak bilime yeteneginiz ve duskunlugunuz fazla degil.
Cunku zamaninizin cogunu gercek bir bilim adami gibi bilime adamak yerine daha
sanatsal ve sportif faaliyetlerden hoslaniyorsunuz. Hossohbet ve eglencelisiniz.
Bu özellikleriniz de kolay arkadas edinmenizi sagliyor.
Pek cok insan sizi seviyor ama sizi gercekten anlayan cok az insan oluyor.
Bunun sebebi karmakarisik ruhunuzun derinliklerine inebilmeyi cok az
kisinin basarabilmesi. Ugrastiginiz size zevk veren konulardan cabuk bikiyorsunuz.
Olaylari genelde oldugu gibi kabulleniyorsunuz.
Yani fazla dert edinmiyorsunuz.
Zaten mucadele etmekten de hoslanmiyor cabuk pes ediyorsunuz.
Kivrak zekaya ahip oldugunuzdan baskalarini acimasizca elestirmek ten kacinmiyorsunuz. Sozcukleri kullanmadaki yeteneginiz iyi bir elestirmen, yazar, konusmaci, ya da
sunucu olmanizi saglayabilir.
Sevgisiz yasamayan bir insansiniz. Bu yuzden sizi seven ve anlayan biriyle birlikte
olmadikca mutlu olmaniz mumkun degil..

KADER SAYISI 9 "METAFİZİKCİ"

Yasaminiz, perdenin gerisindeki esrari, ruhun ve gizli ilmin ardindaki anlami cozmekle geciyor.
Yasaminizin amaci gercegi yalnizca gercegi ogrenmek
Bu konuda cok basarili oldugunuz da bir gercek.
Insanlari tanimak icin genellikle 5 dk. gozlemlemeniz yeterli.
Hayati seviyor fakat cok az kisiyi sevmeye deger buluyorsunuz.
Hayatinizin her alaninda comert ve kusursuz olmak istiyorsunuz.
Karsinizdakilerin de en az sizin kadar kusursuz ve guvenilir olmasini bekliyor,
bu yuzden zaman zaman cok aci cekiyorsunuz.
Cok guclusunuz fakat cabuk incinen altin bir kalbe sahibisiniz.
Cok az insana gercek sizi tanima firsati veriyor, onlara da fazlaca deger veriyorsunuz..
Psikolojik olaylari anlama yeteneginiz muazzam.
Ancak sizin disinizda gelisen olaylar sizi ve ruh halinizi fazlasiyla etkiliyor.
Bagimsizliginiza ve ozgurlugunuze duskunsunuz .
Yine de sevgiyi herseyin ustunde tutuyorsunuz.
Hayatiniz karisikliklari cozmek uzerine kurulu oldugu icin mucadele etmekten yorulmuyorsunuz.
Hemen her seviyeden insanla anlasma yetenegine ve sonsuz sabra sahipsiniz.
Insanlarin ihtiyaclarini onlar soylemeden anliyor ve yardimlarina kosuyorsunuz.
Cok iyi bir dinleyici, gozlemci ve yol gostericisiniz
bu yuzden iyi bir psikolog veya konusmaci olabilirsiniz.

Numeroloji (Sayı bilimi)

Numeroloji (sayıbilim), astroloji (yıldızbilim) gibi tamamlayıcı unsurları olan, gerektiğinde bir arada, gerektiğinde ayrı ayrı ele alınabilen, kişiyi ve kişinin geleceğini açıklamayı hedefleyen bir sanattır. Astroloji gibi numeroloji'nin temelleri de antik uygarlıklara, antik düşünceye dayanır ve Ortadoğu'dan Batı'ya uzanıp benzer bir süreçten geçer.

En eski çağlardan beri, sayılar, sadece hesap için kullanılmadılar. Örneğin, Keldanlılar, harflere birer sayı yakıştırıp kişinin adını kullanarak tahminlerde bulunurlardı, fal bakarlardı.

Yunanlı felsefeci ve matematikçi Pitagor, herşeyi sayıların ahengi ile açıklardı. Çinliler sayılara simgesel değerler verirler, gerek geleneksel, gerekse çağdaş kabala sayıların özelliklerini incelemektedir.

Numeroloji'nin kaynakları adeta sınırsızdır, uygulanması da öyle. Konusal olarak bir ucu batıl inançlara, bir ucu ise toplumların bilinçaltına dayanır. Eski Mısır'da, Mezopotamya'da, antik Yunanistan'da, İslam öncesi Türkler'de, Araplar'da numeroloji karşımıza çıkmaktadır. Eski uygarlıkların bilginleri ve felsefecileri sayıların tutkusundan kurtulamamışlardır. Yüzyıllar geçmesine rağmen benzer bir tutkuyu, ya da açıklama ihtiyacını, Bertrand Russel'den Hitehead'e kadar, çağdaş matematikçilerde ve felsefecilerde de bulmak mümkündür. Çünkü her şeyi düzene sokmak, bir formüle bağlamak, açıklamak, değerlendirmek sayılarla olmaktadır.

Mezopotamya bilginleri için sayı sadece bir nicelik işareti değildi. Çözüldüğünde, yorumlandığında niceliği aşan bir güze sahip olan, hatta kutsal sayılan, olumlu ya da olumsuz, uğurlu ya da uğursuz bir işaretti.

Babil'de 28 sayısı kutsal sayılırdı; çünkü 28, hem kutsal sayı olan 7'nin başka bir kutsal sayı olan 4 ile çarpılmasından oluşuyor, hem de ilk 7 sayının toplamına eşitti:

1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 = 28

Pitagor'un izleyicileri için 1 sayı sayılmazdı, diğer sayıları doğrudan bir başlangıçtı. Bu yüzden ilk iki sayının (2+3) toplamından elde edilen 5 ile yine bu ilk iki sayının çarpmasından (2x3) oluşan 6'yı kutsal saymakta, fakat nedenleri açıklanmamakta, gizli kalmaktadır.

Ünlü felsefeci ve matematikçi Pitagor'un düşüncesine göre sayılar aşağıdaki anlamları kapsıyordu:

1- Özün sayısı,
2- Karşıtlık, değişiklik
3- Aracılık, bütünlük, başlangıç, orta ve son, tanrısal güç,
4- Doğruluk, adalet, dünya,
5- Evlilik,
6- Şans,
7- Evrenin tümü [Tanrısal güç (3) ile dünya (4)'ün toplamı] ya da tanrının dünya ile birleşimi,
8- Sağlamlık,
9- 3x3 ya da tüm sayıların özü,
10- Sonu olmayan yeni bir dizinin başlangıcı.

Belirli sayılar, zamanla ayrı bir anlam ve değer kazanırlar, kimi uğurlu sayılır, kimi ise uğursuz. Bu sayıları her yerde bulabiliriz; dinsel inançlarda, mitolojide, halkbilim geleneğinde, atasözlerinde vb. Museviler için 9 (3x3) doğruluğun simgesiydi. Çünkü o şaşmaz bir sayı idi:

2 x 9 = 18 (1 + 8 = 9)
3 x 9 = 27 (2 + 7 = 9)
4 x 9 = 36 (3 + 6 = 9)
5 x 9 = 45 (4 + 5 = 9)

Çeşitli kaynaklardan, inançlardan ve dinlerden, 3'ün önemini vurgulayan, sayısız örnekler çıkartmak kolaydır;

- Yunan mitolojisinde denizler tanrısı Neptün'ün üç dişli asası,
- Buda'nın işaretindeki üç alev,
- Babil'deki üçlü tanrı, Anu-Ea-Bel,
- Asur'daki benzeri üçlü tanrı, Brahma-Vişnu-Siva,
- Hristiyan dünündeki kutsal üçlü, Baba, Oğul ve Kutsal Ruh,
- Yunanlılar'da üç gazap tanrıçası, üç güzellik tanrıçası ve üç kader tanrıçası dokuz (3x3) sanat tanrıçası olarak adlandırılırdı.

Üç kadar önemli bir sayıda 7'dir:

- Antiklerin gökbiliminde dünya evrenin ortasında durur, evrenin merkezini teşkil eder, etrafında ise yedi gezegen vardır: Ay, Merkür, Venüs, Güneş, Jüpiter ve Satürn,
- Çin'de ve Japonya'da yedi değerli nesne vardır: Altın, gümüş, yakut, zümrüt, kristal, amber ve akik,
- Eski Mısır'da yedi bilgin, tanrı Ra'nın gözünden çıkıp yedi atmaca şekline girip uçarlar,
- Eskiler için dünya yedi harikaya sahiptir.
Mitolojide, dinsel inançlarda, batıl inançlarda ve halkbiliminde, kıtadan kıtaya ve uygarlıktan uygarlığa, sayılara bir önem, bir değer ve matematiksel işlevlerini aşan bir anlam tanındı. Sayılar simgesel bir boyut kazanarak, gerek doğayı gerekse insanı, giderek evreni ve evreni şekillendiren gücü açıklayabilecek nitelikte bir bilgi, ölçü ve yöntem aracı sayıldı.

3 Şubat 2008 Pazar

Burçlar ve Para

Koç Para

Koç kendi ve hayatı üstüne kumar oynayacak kadar riski sever.Girişimci bir ruhu olduğu için yeni yatırımlar yapmak, riskli yollardan para kazanmak, ruhsal olarak tatmin olmasına ve özgüvenini geliştirmesine yardım eder.Ufak da olsa, kendi işinin başında olmak, patron konumunda bulunmak, özgürlüğünü korumasına ve hareket etmek ihtiyacını tatmin edebilmesine izin verdiği için, iş yaşamında motivasyon unsurudur.Birikim yapmak bir Koç için oldukça zordur.Sürekli yenilik arayışında olması, yeni fikirlere açıklığı, harcamaların çeşitlenmesine ve büyümesine neden olur.

Koç un erken yaşlardan itibaren, geleceğini kontrol ve güvenlik altına alabileceği bir yatırım planını uygulamaya sokması temel gereksinimidir.Koç un enerji fazlası, girişimlerinde, başlangıçlarında kimi zaman negatif etkiler de yaratır.Süregelen arayış, daha iyisine duyulan özlem, projelerin yarım kalmasına, bitirmeden ve bir yenisinin başlamasına neden olur.Bu da finansal anlamda kayıpların yaşanmasında önemli bir etkendir.Koç dürtüsel davranmadığı zaman, boş yere para harcamaz.Ancak kimi zaman gözünün karalığı finansal konularda da kendini gösterir.Mesela kırmızı bir spor araba, dayanılmaz bir para harcama nedeni olabilir.Finansal zorlamalar ne derecede olursa olsun, Koç eğer kendi patronu olmak konusunda kararlıysa bu planını muhakkak uygulamaya sokmak için elinden geleni yapacaktır.Materyalistik bir yapısı olmayan Koç, amaçlarına ulaşmak doğrultusunda gereken ödünleri vermekte ve fedakarlıkları yapmakta kararlı davranmaya eğilimlidir.Başarı her zaman ilk denemede yakalanmasa da Koç, motivasyonunu yenileyerek, tekrardan yola koyulmakta gecikmez.Ancak ben merkezcil bir yapısı olduğu için, zaman zaman hedefe kilitlenmeleri, diğer sorumluluklarını, mali yükümlülüklerini gözardı edebilmesine, dolayısıyla birlikte yaşadığı insanları da zor durumlarda bırakmasına neden olabilir.Gözükaralığı, ailenin ve sorumluluğunda olan diğer insanların güvenliğini de tehlikeye atmasına neden olabilir.Rekabete yatkın doğası, başarı yolundaki engelleri kolaylıkla savuşturmasına ve enerjisini baştan sona koruyabilmesine yardımcıdır.

Boğa Para

Zodyak ta banker arketipiyle tanınan Boğa, finansal konularda oldukça tedbirli, sabırlı ve planlıdır.Tüm burçların içinde bireyin yaşamına devam etmek için, gerekli kaynakları saptaması ve sağlamasındaki başarısıyla tanınır.Bir Toprak burcu olarak, üretime yatkın olduğu için, para kazanmak ve yaşamını devam ettirme özelliği gelişkindir.

Birikimi olmayan Boğa kendini güvensiz hissedeceği için, önce ruhsal, sonra da fiziksel olarak sağlık problemleri yaşayabilir.Borç almaktan hoşlanmayan Boğa, kendisinden borç istenmesinden de rahatsız olur.Kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmek için, farklı kaynakları yaratır ve kullanıma sokar.Boğa ne kadar çok para kazanırsa kazansın kendi maddi kaynaklarıyla özdeşleştirir ama gösteriş yapmayı sevmez.Boğa yatırım yapmadan önce muhakkak araştırır, kendisi için önce güvenli sonra da karlı olacak en uygun sistemi bulur.Finansal anlamda gelecek kaygısını hayatında hiç bir zaman hissetmek istemez.

Yatırımları sadece paraya yönelik değildir. Sanatı ve güzellikleri sembolize eden Venüs ün etkisi altında, antikalar, değerli sanat eserleri de yatırım araçları arasındadır.Emlak ve arazi de Boğa nın uygun gördüğü, yatırım yapmaktan çekinmediği araçlardandır.Borsa, bünyesinde risk taşıdığı için, Boğa nın uzak durmak istediği bir alandır.Boğa kendini, sorumluluğunda olan insanları ve geleceğini güvence altına aldıktan sonra para harcamaya başlayabilir.Güzelliklere düşkün olduğu için, iyi kıyafetler, emniyetli bir araba, lüks ve güzel döşenmiş bir ev Boğa için en önemli harcama unsurlarıdır.Yiyeceğe ve lükse olan tutkusu, pahalı restaurantlarda iyi yemekler için bütçe ayırmasına da nedendir.Konforuna ve güzelliğine düşkün olan Boğa, güzellik ve bakım merkezlerinde de para harcamaktan çekinmez.Genellikle elisıkı olarak tanınmasına rağmen, aslında sevdikleri için para harcamak Boğa nın tatmin araçlarından birisidir.Ayrıca kendi kaynaklarını yüzde yüz paylaşmaktan hoşlanmasa bile, etrafındaki insanların maddi kaynak yaratmalarında düşünsel ve fiziksel boyutta yardım etmekten kaçınmaz.

İkizler Para

İkizler, hayatın diğer alanlarında olduğu gibi para konusunda da uzun uzun düşünmekten plan yapmaktan hoşlanmaz.Ancak adaptasyon yeteneği ve toleransı çok yüksek olduğu için, değişen finansal durumlara da kolayca uyum sağlama yeteneği avantajıdır.Yani finansal yapabilirliklerindeki değişimler, İkizler in çok ciddi etkilenmesine neden olmaz.Aslında rakamlarla arası iyi olan İkizler isterse bütçesini son derece iyi kontrol edebilir.Paranın hayatında hangi anlama sahip olduğunu düşünüp, saptadıktan sonra parayla olan ilişkisini düzenlemek İkizler için daha iyi sonuçlar yaratacaktır.

Sürekli değişen düşünceleri gibi, İkizler in parayla ilişkileri de zamanla değişir.Kimi zaman bir güç aracı olarak gördüğü para, kimi zaman hayatında bir emniyet aracı halini de alabilir.Değişken ihtiyaçlarını tatmin edebilmek için, ani haracamalara gözü kapalı girebilen İkizler in bütçesinde dalgalanmalar yoğundur.Ancak özellikle tutumlu zamanlardan sonraki harcamaları, aşırı uçlarda gezinmesindeki en büyük etkendir.Hayati öneme sahip, gerçekten önemine inandığı bir hedef saptamak, İkizler in yatırım ve birikim yapabilmesinde önemli ve faydalı rol oynayacaktır.İkizler i para biriktirmeye, yatırım yapmaya motive eden diğer bir unsur da yeniliklere olan merakıdır.

Yaşamında süregelen bir değişim ihtiyacı hisseden İkizler, bu değişimleri gerçekleştirebilmek için para gereksinimin farkına vardığında, birikim yapmaya ve daha çok para kazanmak için çabalamaya başlar.Ticarete doğuştan yeteneği olan İkizler, özellikle bu alanda iyi paralar kazanabilir.Yeni trendleri çok iyi takip edebildiği için, İkizler ileriye dönük ticari planlamaları ve bu doğrultudaki ticari stratejileri ile başarılı olurlar.Ticari zekasını kullanarak yaptığı alım satımlardan hayatını devam ettirebilecek, hatta birikim yapabilecek kazançlar elde etmek İkizler için oldukça basit bir yoldur. Deneysel bir yanı da olan İkizler, farklı yatırım araçlarını kullanmaktan çekinmez.Yeniliklere ve çeşitliliğe olan merakı nedeniyle, finansal alanda da her türlü değişimi takip etme ve uygulayabilme yeteneğindedir.

Yengeç Para

Su elementi bir burç olan Yengeç in sezgileri ve içgüdüleri çok yoğun olduğu için, ekonomik trendlerdeki değişimleri önceden hissetme potansiyeline sahiptir.Genellikle desteğe ihtiyacı varmış gibi algılanmasına rağmen, güvenliğine çok düşkün olan Yengeç, finansal konularda da oldukça dikkatlidir.Hayatının mali alanındaki planlama ve uygulamalarda her zaman başarılı olur.

Bireysel amaçlarla değil, ailesinin günlük geçimini ve geleceğini garanti altına almaya çalıştığı için aslında kendini ağır sorumluluklar altında hisseder.Yengeç in en tipik yatırım aracı emlaktır.Araziye ve binalara kendi duyduğu ihtiyaç yüzünden çok önem verir.Öncelikle kendi oturacağı, güvenliği, konforu tam, tüm ailenin rahatlıkla sığabileceği bir ev edindikten sonra, gelir elde etmek ve sağlam yatırımlar yapmak amacıyla emlak almaya devam eder.Ayrıca koleksiyonculuğu nedeniyle, topladığı antikalar, sanat eserleri de yatırım aracı olarak kullandığı diğer alanlardır.Genel olarak toplayıcı, biriktirici bir yapısı olduğu için, bir kenara para koymak Yengeç için çok zor değildir.Yiyecek, Yengeç in hayatında çok önemli olmasına rağmen, giyim masraflarını minimumda tutmayı tercih eder.

Kendine para harcamayı sevmeyen Yengeç, özellikle ailesi için son derece eli açık davranır.Sadakati seven Yengeç in finansal konudaki en büyük dezavantajı, eski alışkanlıklarından vazgeçememesidir.Gerçekten verimli olmayan, belki de risk taşıyan bankasından ve yatırım yöntemlerinden Yengeç in vazgeçmesi epey vakit alır.Empati mekanizması çok gelişkin olan Yengeç, muhtaç olanlara yardım ederek, kendini manevi anlamda güven altında hisseder ve tatmin olur.Besleme dürtüsünün yoğunluğu, hiç tanımadığı insanlara yemek vererek yardımcı olmasının temel nedenidir.Boğa gibi Yengeç de ne borç almayı ne de borç vermeyi sever.En zor şartlarda bile aldığı borcu muhakak geri veren Yengeç, kuvvetli hafızasıyla verdiklerini de asla unutmaz.Zor zamanlar geçirdiğinde harcamalarını minimize ederken hemen hiç şikayet etmez ve zorlanmaz.

Aslan Para

Bonkör, lüksü seven, gösterişten hoşlanan Aslan için para biriktirmek neredeyse imkansız gibidir.Ancak gücü çok seven Aslan, parayı da bir güç aracı olarak algıladığı için, mümkün olduğunca standardını korumaya gayret eder.Tüm ihtiyacı olanlara ayrım yapmadan yardım etmesine rağmen, kendi muhtaç durumda olmaktan nefret eder.Bu durumdaki Aslan ın en yakınlarından bile yardım istemesi neredeyse hayatını kaybetmekle eşdeğerdir.Onurunu ve gücünü her şeyin önünde tutan Aslan, risk almayı da sever ve doğal görür.Dolayısıyla kumar ya da talih oyunları finansal pozisyonunu sarsan en büyük dezavantajları olarak sıralanabilir.Çocuklarına karşı çok dayanıksız olan Aslan, maddi olarak da elinde ne varsa kullanarak, onların istediğini yapmaya çalışır.Kendisiyle birlikte olan insanların, her zaman ve şartta en iyiye layık olduğunu düşündüğü için, bu şekilde hareket eder.Bu maddi olanakların bulunmadığı zamanlarda bile, durumu karşısındakilere hissettirmemekle başlayan bir özelliktir.Dolayısıyla Aslan ın ailesi kötü durumları en son öğrenir ve büyük şoklar yaşar.Arkadaşlarıyla birlikteyken, kimsenin elini cebine sokmasına izin vermeyen Aslan, zaman zaman finansal olarak da suistimal edildiğinin farkına geç varabilir.

Saygı görmek ve takdir edilmek ihtiyacı yoğun olduğu için, parasızken kendini zavallı ve güçsüz hissederek, toplumsal paylaşımlara girmekten sakınacaktır.Doğal bir risk sever olan Aslan borsada ve diğer spekülatif alanlarda başarılıdır. Ancak, özellikle başarılı adımlardan sonra aşırı riskleri almaktan hiç çekinmemesi, kenara çekilmeyi bilmemesi, uçurumun kenarını görmesine de neden olur. Emlak borsası, altın borsası da Aslan ın başarılı olabileceği alanlardır.Bunun dışında değerli taşlar ve madenlerle yatırım yapmak da Aslan için uygun bir seçim olacaktır.

Başak Para

Aslan ın aksine Başak risk almaktan, somut olmayan hiç bir şeye adım atmaktan hoşlanmaz.Toprak elementinden olan Başak ın maddeyle ilişkileri oldukça dengeli ve istikrarlıdır.Çalışmayı ve üretmeyi hayatın amacı olarak gören Başak, detayları görerek hareket ettiği için, sağlam adımlar atmakta yanılmaz.Sürekli hesap yapan Başak, dünü, bugünü ve yarını düşünerek hareket eder.Genelde endişeli bir yapısı ve negativiteye eğilimi olduğu için, kötü günlerin yakında olduğunu düşünerek, para biriktirir ve kendini güvende tutmaya çalışır.Çok ince hesaplar yaparak, en iyi kazancı sağlayan yatırım sistemini başarıyla uygular.

Analitik yeteneğinin yardımıyla, yatırımlarında gayet planlı, stratejik ve hesaplı davranır.Başak ın en eğilimli olduğu yatırım yöntemi, bankada para biriktirerek, faiz almaktır.Genel olarak israfa karşı olduğu için, tüketimde de hesaplı ve minimize eden bir tarzı vardır.Parasını çok çalışarak kazanan Başak, lüks tüketim mallarına, marka giyeceklere ya da isim yapmış yerlere meraklı değildir.Kişiliği gibi sade bir yaşamı olan Başak, başkalarına hizmet etmeyi sevdiği gibi, finansal anlamda yardım etmekten de sakınmaz.Sağlığına ve temizliğe çok önem veren Başak ın en büyük harcamaları bu alandadır.Sık sık gittiği doktor kontrollerini finansal olarak dengeleyebilmesi için, sağlık sigortası Başak ın hayatında temel bir gereksinimdir.

Ev yaşamında da en çabuk tükenen malzeme temizlik ve hijyen için olanlardır.Paraya karşı realistik bir yaklaşımı olan Başak, gerçekten ihtiyacı varsa harcamaktan sakınmaz.Aslında iyi şeyleri sevmesine rağmen, hayatındaki öncelikleri sıralayabilme yeteneği, kötü günlerinde bile kendi kendine yetmesinin ve ayakta kalabilmesinin temel nedenidir.

Terazi Para

Denge unsuru olan Terazi finansal olarak da hayatında stabilizasyona ihtiyaç duyar.Pazarlık etmeden hiç bir şey satın almak istemeyen Terazi, aslında bunu bir prensip olarak yapmaktadır.Sanat ve güzellikler gezegeni Venüs tarafından yönetilen Terazi, değerli taşlara, madenlere, sanat eserlerine ve antikalara yatırım yapmayı tercih eder.Estetik değer yargıları oldukça kuvvetli olduğu için, genellikle aldığı eserlerin sonradan ciddi prim yaptığı görülür.

Ortaklığı sembolize eden Terazi, ortak yatırımlardan da kazanç sağlar. Aslında son derece bonkör ve lüks yaşamayı sever, birlikte olduğu insan için parasını son kuruşuna kadar gözünü kırpmadan harcayabilir.Özellikle aşık olduğu zaman, finansal konulardaki kontrolünü tamamen yitirmesi olasılığı her zaman vardır.Sosyal yaşama da çok düşkün olduğu için, hem sosyal harcamaları hem de kılık kıyafet harcamaları yüksek seviyelerde dolaşır.Kimi zaman aidiyet ihtiyacından vazgeçemediği için, sosyal hayata ayak uydurma çabası, bütçesinde büyük deliklerin oluşmasına neden olabilir.Güzellik ve kişisel bakım merkezlerinde harcadığı para da diğer bir ciddi gider kalemidir.Terazi nin hayatında para sadece güzelliklere ulaşmak için kullanılan bir araçtır.Hiç bir zaman parayı bir amaç haline getirmeyen Terazi, isteyene istediği kadar yardım eder.Nezaketi ve zerafeti yüzünden verdiği borçları geri isteyemediği için, pek çok zaman etrafındaki insanlar tarafından da suistimal edilir.Paylaşım temel gereksinimlerinden olduğu için, muhakkak maddi kaynaklarını da ortak kullanıma sokar.

Akrep Para

Kararlı ve dayanıklı bir burç olan Akrep, amacına kilitlendiği zaman asla geri dönmez.Zodyak ta finans konularıyla alakalı burçlardan birisidir.Akrep özellikle geniş ölçekli maddi konularda, analitik yeteneği ve sezgileri yardımıyla olumlu adımlar atar ve başarılı olur.

Kendine hiç acımayan, zorluklara göğüs germeyi bir meziyet olarak kabul eden Akrep in hiç bir şeyde olmadığı gibi maddi konularda da hayatın kolaylıklarını beklemek gibi bir lüksü yoktur.Amacına ulaşıncaya kadar sıkıntılara dayanmaktan korkmayan ve çekinmeyen Akrep, aslında güzel şeyleri sever.İyi bir eve, sağlam ve emniyetli bir arabaya sahip olmak, güzel giyinmek onun da hayati amaçlarını arasındadır.Ancak Akrep hiç bir zaman gösteriş yapmak adına, ya da sadece moda diye alış veriş yapmaz ya da bir yere gitmez.Ödediği paranın ne olursa olsun karşılığını almak ister.Aldığı bir şeye çok para ödeyebilir ama, sadece aldığı şeyin kalitesine inandığı içindir.Dolayısıyla akıllı para harcayan Akrep, istikrarlı bir mali portre çizer.Yatırımlarında analitik yeteneklerinin ve stratejilerin arkasını görebilme kabiliyetinin yansımaları görülür.

Hiç bir zaman tek bir yatırım aracına güvenmeyen Akrep farklı araçları kullanarak parasını çoğaltmak böylece tedbiri elden bırakmamak alışkanlığındadır.Zodyak ta ortak finansal kaynakları da sembolize eden Akrep burcunun üyeleri, yaşamlarında maddi kaynakları birlikte oldukları insanınkiyle birleştirerek çoğaltmayı da uygun bulurlar.Buradaki temel amaç, ortak yaşama, ortak kaynaklarla devam etmek ve Terazi de başlayan paylaşımı sürdürmektir.

Yay Para

Ağustos böceğine benzeyen Yay, mali alanda da oldukça iyimserdir. Varsa harcar, yoksa oturur.Aslında şans ve zenginlik gezegeni Jüpiter tarafından yönetilen Yay burcu insanları, hep maddi sınırlarını aşmanın peşindedir.Her şeyi büyük boyutlarda düşünen Yay burcu, büyük yatırımlar yapmayı, geniş ölçekli meblağlarla oynamayı sever.Dolayısıyla riskleri de büyür.Tehlike son aşamasına gelip, kapıya dayanıncaya kadar ne iyimserliğinden, ne de umudundan bir nebze kaybetmeyen Yay, gerçekle yüzyüze geldiğinde şok olur.

İnsanın yaptığı en iyi yatırım kendine olanıdır felsefesine çok yatkın olan Yay, kendini ilerletmek, donanımını geliştirmek için hiç bir harcamadan kaçınmaz.İleri yaşlar da bile, fırsatını yakalarsa, para kazanmayı bir yana bırakarak, eğitime başlayabilir.Macerayı sevmesi, uzun yolculuklarla kişiliğini entegre etmeyi amaçlaması nedeniyle, uzun seyahatlere büyük paralar harcamaktan hiç çekinmez.Yay ın birlikte olduğu insanlara karşı sorumluluk duygusu çok yoğun olmadığı için, aile üyeleri mali anlamda ciddi problemler yaşayabilir.Parayı hayatı tanımak, kendini geliştirmek, eğlenmek için bir araç olarak gören Yay, gerek biriktirmekte gerekse, zor günler için yatırım yapmakta çok zorlanır.Aslında her şartta hayata adapte olabildiği ve mutluluğu elde etmekte diğer burçlara göre daha becerikli ve şanslı olduğu için, para Yay ın hayatında öncelikli bir gereksinim değildir.Minimum şartlarda bile keyif yapacak, zevk alacak imkanları yaratmak, Yay için sıradan bir iştir.

Oğlak Para

Toprak elementi Oğlak, Zodyak ın maddeye hakim olmayı seven üyelerinden birisidir.İhtiyat, tedbir özellikleri risklerin Oğlak ın yanından sıyrılıp gitmesindeki en önemli etkendir.Planlama, organizasyon ve yönetme yetenekleri finansal alanda da kendini gösterir.Oğlak hayatının maddi hedeflerini saptar ve uzun yıllara ait stratejiler geliştirerek, sabırla, metanetle, yılmadan bu hedefe ulaşmak için durmaksızın çalışmaya başlar.Yatırım yaparken, kazançtan çok emniyet öncelik taşır. Dolayısıyla geleneksel yöntemler, minimum risk tipik Oğlak tarzıdır.Oğlak, büyük organizasyonların içinde olmayı tercih ederek, kendi bireysel riskini daraltma eğilimindedir.Çalışırken verdiği emeğin karşılığını, riskini minimize ederek almayı tercih eder.

Pratik ve çabuk çözüm üreten yapısıyla, finansal tıkanıkların giderilmesinde liderlik rolünü üstlenmeye eğilimlidir.Özellikle organizasyonların finans kısmında çalışan Oğlaklar, zaman içinde şirketin temel taşı haline gelirler.Ekonomi yapmak, bütçe oluşturmak, kaynak temin etmek Oğlak için en doğal fonksiyonlardır.Üretime yatkın doğası, kolay organize olabilmesi, stratejiler yaratırken geleceğe dair ürettiği fikirler, önünü görmesine yardımcı olur.Zaman zaman eli sıkı hatta cimri olarak nitelendirilen Oğlak, aynı Yengeç gibi parayı bir emniyet aracı olarak görür.Kendisinin ve sorumluluğunda olan insanların geleceğini ve ihtiyaçlarını bir an bile aklından çıkararak, gevşeyemez.

Kova Para

Maddeyle, parayla hiç bağlantısı olmayan burçlardan birisi de Kova dır.Para ancak teknolojiye sahip olmak istediğinde ya da hümaniter amaçla, insanlara yardım etmek istediğinde Kova nın aklına gelir.Demokrasiye ve eşit şartlara çok önem verdiği için, hayatı boyunca asla bireysel kalkınma, kişisel servet edinme amacına da sahip olmaz.Beklenmeyenlerin gezegeni Uranüs tarafından yönetilen Kova, çok değişken, zaman içinde bir aşırı uçtan diğer aşırı uca kayan bir harcama ve biriktirme alışkanlığına sahiptir.Yeniliklerin peşinden giden ve teknolojik alandaki becerisi çok kuvvetli olan Kova, farklı yöntemlerle para kazanır ve farklı şeyler için para harcar.Her an gelişen teknolojiye yatırım yaptığı için, genellikle pek kazançlı değildir.

Tam tersine, sonu gelmeyen yenilemelerden dolayı bütçesinde süregelen açıklar oluşur.İnsani değerlere ve ihtiyaçlara karşı hassas olan Kova, parasını başkaları için kullanmaktan, son kurşuna kadar harcamaktan hiç çekinmez.Ancak kendi bireysel sıkıntılarında dışarıdan yardım almayı tercih etmeyerek, kendini idare etmeye çalışır.Özellikle maddi sorunlarını paylaşmayı sevmediği için, en yakınları bile mali durumu hakkında bilgi sahibi değildir.Hiç bir lüks tüketime zaafı olmayan Kova, aslında minimum şartlarda bile kendini meşgul edecek, mutlu edecek fırsatlar yaratabilir.Oldukça bağımsız bir yapısı olduğu için erken yaşlardan itibaren kendi hayatını kazanmak için, muhakkak çalışır.Önemli olan kimseye bağımlı olmadan, ya da sadece maddi çıkarlar yüzünden başını eğmeden yaşamına devam edebilmektir.

Balık Para

Zodyak ın anti maddeci olarak tanınan Balık burcu, belki de paranın varlığından bile habersiz olabilir.Hayatın gerçeklerinden ve gerekliliklerinden kolayca uzaklaşan Balık, hayatı devam ettirmek için paranın gücüne ihtyaç duyduğunu farkettiğinde şaşkınlık içinde kalır.Balık ın maddeyle olan ilişkisini düzene sokabilmesi için ebeveynlerinin erken yaşlardan itibaren ciddi eğitim vermesi gereklidir.İleriki yaşlarda da Balık, yatırımlarında profesyonel yardıma ihtiyaç duyar.Ruhsallığı ve maddeleşememeyi sembolize eden Neptün tarafından yönetilen Balık, diğer insanların ihtiyaçlarına karşı duygusal ve hassas bir davranış biçimi geliştirmiştir.

Empati mekanizması o derece gelişkindir ki, gerçekten kendi hayatını devam ettirebilmek için sahip olduğu son kaynağı bile, tamamen karşısındaki insana verebilir.Böylece Balık, insanlar için ruhsal enerji kaynağı olduğu gibi, maddi enerji kaynağı haline de gelir.Dolayısıyla sınırlarını tayin edebilmek, kendine dur demeyi bilebilmek için Balık ın kontrol mekanizmaları üzerinde çalışması gereklidir.Balık aslında sevdiği işi yaparsa, hakkını verdiği için oldukça büyük paralar kazanabilir.Sanattan iyi anlayan ve sezgileri kuvvetli olan Balık, Aslan ve Terazi gibi, sanata yapacağı yatırımlardan da prim sağlar.

Astroloji Tarihçesi

Astroloji’nin Tarihçesi

Astrolojinin; M.Ö 4. Milenyum da Babil ve Mezopotamya bölgelerine kadar giden bir geçmişi vardır. Bu çağlarda astroloji, daha çok dini inanışların temelinde yaklaşılan bir olgu idi.

M.Ö 3. Milenyuma doğru Mısır’da yayılmaya başlayan astroloji; yaşayan uygarlıklara savaşlar, kıtlık ve bereket gibi toplumların temel sorunları hakkında rehberlik etmeye başladı. Kendilerine özgü metotlar geliştiren Çinli’ler, Amerika Kıtasında Mayalar, Hindistan Bölgesinde yaşamlarını sürdüren topluluklar arasında yaygın bir şekilde ilgi gören astrolojinin tarihçesi, bazı kaynaklara göre M.Ö. 5000 yıllarına kadar geriye gitmekedir. Hatta, Mısır’da Giza bölgesindeki Antik Memphis kentinde bulunan piramitler üzerinde yapılan çalışmalar, gök cisimleri ile insanların ilgisinin M.Ö 10500 yıllarına kadar geri gittiğini göstermiştir.

Eski Yunan ve Roma Devirleri

“İlacın Babası” olarak bilinen Hippocrates; tıbbi konularda ve hastalıkların gelişimi ile ilgili öğretilerde öğrencilerine astrolojik olarak yaklaşımlarda bulunmuştur. M.Ö 8. yüzyılda yaşayan Şair Hesiod “çabalar ve güçler” adını verdiği uzun şiirinde, yıldızların ve gezegenlerin yaşamımızdaki önemini vurgulamıştır. Bu çağlarda astroloji, özellikle İmparatorluk zamanında zirveye ulaşarak yaşamın her bir kolunda eski çağ kültürü olarak yerini aldı. M.S. 2. yüzyılda Yunan Bilimcisi Ptolemy, “astroloji üzerine çalışmalar” adlı kitabında Güneş, Ay ve Yıldızların hareketlerini inceleyerek, bu hareketlerin insanlar ve yaşamları üzerindeki etkilerini yazdı. Bu eserler, eski çağlardan bize kalan önemli tarihsel belgelerdir.

Orta Çağ ve Sonrası

Güneş, Ay ve Gezegenlerin, farklı insan karakterinin üzerindeki etkisi, bu çağda Yunan ve Arap halkları arasında en az Simya kadar ilgi görmüştür. Astroloji- Simya konusunda okullar açılmıştır. Orta Çağdan sonraki zamanlarda da astroloji; imparatorların, doktorların, bilimcilerin, burjuva sınıfının, halkların yüzyıllarca ilgi alanında kalmıştır. Daha sonra 16. yüzyıl Avrupa’sının taassuba yönelik sert koşulları bu alanda çalışmaları sekteye uğrattı. Daha sonra Gezegenler arası mesafelerin keşifleri de “bu kadar büyük uzaklıklarda herhangi bir etkinin olup-olamayacağı” konusunda tereddütleri beraberinde getirdi. Fakat, bu alanda gök cisimlerinin yörüngeleri hakkında çalışmaları ile ün salan Kepler’in (1571-1630) ve 1700 yıllarında Fizikçi Sir İsaac Newton’un gezegenler arası etkileşimler ile ilgili çalışmaları astrolojiye katkı sağlamıştır.

20. Yüzyıl

19. Yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın ilk dönemleri diğer bilimsel konuların gelişimine sahne olduğu gibi, astroloji konusunda çalışmaların tekrar ağırlıklı olarak gündeme gelmesine vesile oldu. İsviçreli Psikanalist Carl Gustave çalışmalarında astrolojiden den yararlandı. İngiliz Astrolog Alan Leo, Rus Madam Blavatsky’ın astroloji üzerinde yoğunlaşmaları, İngiltere ve Almanya’da astrolojinin yeniden güncellik kazanmasını ağladı. 1970 yılında Amerikalı Dane Rudhyar, müzik ve felsefe konuları üzerinde çalışırken astroloji konusunda “Bilincin Gezegenleri” adıyla çok değerli bir kitap ortaya çıkardı. Bu eser, Amerika’da, Hollanda’da, Fransa’da çok büyük bir ilgi gördü. Yine bu dönemler, Amerika ve İngiltere’de profesyonel astrologların yetişmesi için okullar açıldı.

İçinde Bulunduğumuz Yeni Milenyum

Bir bilim ve sanat olarak Astroloji hala keşfedilmeyi bekliyor. Her yönüyle hızlı bir devinim ve yarışın olduğu günümüz koşulları, neden olduğu vahşice gelişen rekabet ortamında herhangi bir konuda odaklaşmayı ve dikkati yoğunlaştırmayı günden güne daha da zor hale getirmiştir. Bireyin kendini tanıması, varoluşunda mevcut olan potansiyellerini açığa çıkarması, sürekli yarış halinde olduğu çevre şartları ile olan çekişmeleri gibi ruhsal ve öz benlik temelinde yapılan analizlerle, çözüm doğrultusunda Astrolojiye olan talep giderek artmaktadır. Astroloji, bu çerçevede yaşam sürecinin her bir kesitinde davranışlarımızı daha bilinçli bir şekilde pratiğe geçirme konusunda bize kılavuzluk etmektedir.

Kaynak: Sabah.com.tr

Ay Astrolojisi

Yaşamın merkezi ve kaynağı olan Güneş Dünyada iken, aslında sadece Güneş ışığının ve ısısının yansıması yalnız başına ayın etkisine cevap veren değişim ve gelişimi tetiklememektedir. Günlük yaşantılarımızda astrolojik bilgilerin kullanılması bizi geliştirecek ve destekleyecektir, buna Dünyadaki tüm yaşayan canlıların gelişimini destekleyen ay dönüşlerini de ekleyin.

Yaşamın başlangıcından beri Dünyanın gökyüzünde iki eşi bulunmaktadır; Güneş ve Ay – bugüne kadar devam eden iki farklı ritim oluşturmuşlardır: ısı ve ışık dokusu ve mevsimlerin oluşturulması ile Güneş; suları alçaltan ve yükselten ve hayatın beslendiği Ay.

Günlük yaşamlardaki ay dönüşleri ve korelasyonları, Ay Astrolojisinin temelini oluşturmaktadır.

Ay Takvimi ve Ay Astrolojisi Ay Evreleri
Yeniay
Yeniay
(Birinci Çeyrek)
Birinci çeyrek Yeniay ile başlar, Güneş ve Ay birleşmiştir (Güneş ve Ay aynı Zodyak işaretinin aynı derecesinde bulunmaktadır). Ay ilk bakışta fark edilemez çünkü Güneş ile birlikte yükselmektedir. Yeniay süreci; gelişimleri destekleyen, faaliyetlerin gerçekleştirildiği ve fikirlerin üretildiği yeni başlangıçlar zamanıdır. İlk çeyrek aynı zamanda olayların filiz verdiği ve ortaya çıktığı zamanlardır; başlangıçlar zamanı ve zahiren faaliyete yönelim.
İlkdördün
İlkdördün
(İkinci Çeyrek)
İkinci çeyrek, Yeniay ve Dolunay arasındaki yolunda yarısında başlar, Güneş ve Ay birbirlerinden doksan derece uzaklıktadır. Yarım Ay öğlen saatlerinde yükselmeye başlar ve gece yarısında yerini bulur, bundan dolayı da gecenin ilk yarısında batı semalarında rahatlıkla görülmektedir. İkinci çeyrek; yükseliş, gelişim ve mevcut olan varlıkların yerlerinden oynama zamanıdır.
Dolunay
Dolunay
(Üçüncü Çeyrek)
Üçüncü çeyrek Dolunay ile başlar, Güneş Ay’ın tam karşısındadır ve tüm ışığı Ay’ın tüm yüzeyi üzerinde parlamaktadır. Dolunay, gün batımında doğu semalarında yükselmeye başlar ve her akşam biraz daha yükselir. Dolunay; aydınlatma, gerçekleştirme, tamamlama, iç planlama, kargaşa ve duygusal anlatımları desteklemektedir. Üçüncü çeyrek; ifadelerin bütünlüğünün olgunlaştığı, gerçekleştiği ve fark edildiği zamandır.
Sondördün
Sondördün
(Dördüncü Çeyrek)
Dördüncü çeyrek Dolunay ve Yeniay arasındaki yolun yarısında başlar, Güneş ve Ay arasında tekrar doksan derecelik veya kare açı bulunmaktadır. Bu alçalan Ay gece yarısında yükselir ve gecenin ilk yarısında doğu semalarında görülebilmektedir, Güneşin doğuşu gibi tepe noktasına ulaşır. Dördüncü çeyrek; parçalanma, tekrar yapılanma ve yansıma zamanıdır.
Yeniay Dolunay : ~14.5 gün Dolunay Yeniay : ~14.5 gün


Kaynak: Astroloji.net

Kedi Burçları

Astrolojinin esasına göre bir doğum tarihine sahip her şeyin bir doğum haritası ve doğal olarak bir (Güneş) burcu vardır.

Aşağıda sevimli dostlarımız kedilerin, burçlarından aldığı temel özellikleri bulacaksınız. Bu özellikleri aynen insanlarda olduğu gibi kediler de doğum haritalarına göre az veya daha fazla yansıtır.

Bakalım tanıdığınızı sandığınız kedinizin burcu, size bilmediğiniz hangi özellikleri söyleyebilecek?


KOÇ - Hareketliliğinden tanımak kolaydır

Bu kedi çok neşeli ve hareketlidir. Tek bir sıçrayışta yüksek masaların üzerine çıkabilir. Bağımsız bir yaradılışı vardır. Terazi ve Koç’un iki kutup oluşturması nedeniyle bu kedinin arkadaşlığından hoşlanabilirsiniz, fakat pençelerine dikkat etmelisiniz. Koç, güçlü avcıların burcudur. Bu nedenle, eğer kedinizin özellikle belli bir gölgeye odaklandığını fark ederseniz, orada fare olma olasılığı çok yüksektir. Bu kedinin kötü bir davranışını cezasız bırakmayın, aksi takdirde çok pişman olabilirsiniz.


BOĞA - İltifatlar onun için çok değerlidir

Boğa burcundan olan bir kedi bütün gün güneşin altında yatıp keyif yapabilir. İyi bir avcıdır ve size istediği şeyleri yaptırmak için kurnazca taktikler geliştirebilir. Dokunulmaktan ve sevilmekten çok hoşlanır. İlgi görmek ister ve saatlerce dizinizde yatıp onu sevmenizi bekler. İltifatlar onun için çok değerlidir ve tabi çok pahalı ve gösterişli bir tasma da çok hoşuna gider.


İKİZLER - Çocuklar için çok iyi oyun arkadaşı olur

Genellikle bu burca mensup kediler iletişim kurmak konusunda başarılıdırlar. Miyavlamadıkları zaman size ilgi istediklerini mırıltıyla belli ederler. Bacaklarınıza sürtünerek size bir şeyler anlatmak isterler. Sonra da arkaların dönüp giderler. Bu seçici kedinin hareketlerini sürekli takip etmeniz gerekebilir, yoksa çok değerli eşyalarınız onun elinde oyuncak olacak ve zarar görecektir. Çocuklar için çok iyi bir oyun arkadaşı olabilir. Özellikle kendi kardeşleriyle birlikte olmak onu çok mutlu edecektir.


YENGEÇ - Ödüllendirilmeye çok ihtiyaç duyar

Kederli fakat sevgi dolu olan bu kedi ödüllendirilmeye çok ihtiyaç duyar. Eğer oyuncu bir kedi istiyorsanız Ay’ı İkizler Burcu’nda olan bir Yengeç seçmelisiniz. Ruh hali genellikle değişkendir ve bir kedi için pek alışılmamış bir durum olsa da banyo yapmayı sever. Bir an ilgi odağıyken, bir bakarsınız ortadan kaybolmuş. Bazen ne yapacağı belli olmaz ama bir dakika sonra dünyanın en uyumlu ve uysal kedisi olur. Tam bir ev kedisidir.


ASLAN - Evin tek hakimi olmaya bayılır

Aslan, kedileri yöneten burçtur ve bu burca mensup kedi evin tek hakimidir. Yaşadığı evi çok iyi korur, sevgi ve ilgi görmeye bayılır. Yemeğin ve oyuncağın en iyisini ister. Kendisinden önceki evcil hayvana ait olan bir oyuncağa asla dokunmaz. Sahte bile olsa elmas taşlı bir tasma onu çok mutlu edecektir. Bu kediye patronluk taslamaya çalışmayın, yoksa huysuzluk ve öfke nöbetleriyle başa çıkamayabilirsiniz. Fırsat verildiğinde son derece iyi bir avcı olabilir. Ailede birden fazla kedi varsa, ona ayrıcalıklı ve öncelikli davranmadığınız sürece mutsuz olacaktır.


BAŞAK - Yaşadığı evin çok temiz olmasını ister

Başak burcunda doğan kedi çok titizdir ve evdeki herşeyin çok temiz olmasını ister. Kirli bir yatağa asla tahammülü yoktur ve onu temiz bir ortamda bakmazsanız sizden çok şikayetçi olacaktır. Son derece sevgi dolu olan bu kedi hastalandığınızı hissedecek ve hatta ağrıyan ya da acıyan yerinize sokulmaya çalışacaktır. Olaylar kontrolden çıktığında gidebileceği güvenli bir yer olsun ister. Bu nedenle ona evde özel bir yer ayırın.


TERAZİ - Sevgi ve ilgi bekler

Bu kedi sevgi ve ilgi bekler. Güzel olduğunu bilmek ve çevresindekilerin de bunu fark ettiğinden emin olmak istediği için banyo yapmaktan, tüylerini taratmaktan, tırnaklarını kestirmekten çok hoşlanır. Çok duygusaldır. Tırnaklarının güzelliğini sergilemek için sürekli gerinir ve kadife yastıkları çok sever. Ona ne kadar güzel olduğunu söylemeyi ihmal etmeyin, yoksa evde surat asarak dolaşacak, kapris yapacaktır. Evde yalnız bırakılmaktan hoşlanmaz. Ona arkadaşlık edecek bir ev hayvanı daha bulmanız iyi olacaktır.


AKREP - Size kızdığında yatağınızı darmadağın edebilir

Eğer kedinizin her an kanepenin arkasından fırlayıp sizi tırmalayacağı endişesi taşıyorsanız o muhtemelen bir Akrep burcudur (ya da onu etkileyen gezegenlerden biri Akrep burcundadır) Size kızdığında, yatağınızı darmadağın edecek kadar ileri gidebilir. Hatta neye kızdığını bile anlayamayabilirsiniz. Eğer bekarsanız ve biriyle çıkmaya başladıysanız, onu eve davet ettiğinizde kediniz size epey sorun çıkaracaktır. Yatağında veya yastığında kırmızı, bordo gibi koyu renkler olmasını tercih eder. Birkaç parça karides ya da ton balığı onu sakinleştirebilir fakat ihmal edilmişse, bunu asla unutmaz. Ona, eve geldiğinizde merhaba, evden çıkarken hoşçakal demeyi unutmayın.


YAY - Gezmeye bayılır

Kediler dünyasının en gezmeye düşkün yaratığıdır. Uyuşuk, evden çıkmayan kedilerle anlaşamaz. Ancak bir Koç Burcu kedisiyle uğraşmak bu kediyle uğraşmaktan daha zor olabilir. Çeşitlilik ve canlılık onun için vazgeçilmezdir. Çok iyi bir iş arkadaşı olabilir (Akrep gibi) ve hayatınıza gerçekten renk katabilir. Seyahat etmeniz gerektiğinde yanınıza kedinizi de almanın bir yolunu bulun. Eğer şehirde yaşıyorsanız bu kedinin tasmasına bir yular takmak oldukça iyi bir fikir çünkü yürümek onun uzmanlık alanıdır.


OĞLAK - Her zaman biraz ciddidir

Oğlak burcunda doğan bir kedi yaşı ilerledikçe gençleşecektir. Her zaman biraz ciddidir ve herşeyin en iyisini istediği için evin en konforlu yerlerini seçecektir. Evden çıkarken önüne fazladan kuru mama koymayı unutmayın yoksa öfkelenebilir. Bütün burçlar arasında en sadık olanıdır ve çok iyi bir ev kedisidir. Çocuklarla çok iyi anlaşır. Yaşlanmaya başladığında ona arkadaşlık etmesi için eve bir yavru kedi getirmenizi memnunlukla karşılayacaktır.


KOVA - Özgürlüğüne son derece düşkündür

Bu kedinin en önemli özelliği kimseye benzemeyen bir karakter yapısına sahip olmasıdır. Çevredeki diğer canlılarla çok iyi iletişim kurar. Muhtemelen ilgi çekici ve ilginç bir görüntüsü vardır. Bazen şaklabanlık yapsa da bildiğiniz diğer tüm kedilerden farklı bir duruşa sahiptir. Özgürlüğüne çok düşkündür ve tek başına kaliteli vakit geçirmeye ihtiyaç duyar. Eğer çok çalışan biriyseniz ve bir kediniz olsun istiyorsanız, Kova burcunda doğan bir kedi sizin için idealdir.


BALIK - Uyumayı ve rüya görmeyi sever

Bu kediyi mutlu etmek için ona bir miktar kedi nanesi vermeniz ya da önüne gerçekmiş gibi yapıp oynayabileceği tüylü oyuncaklar koymanız yeterlidir. Gerçek dünyaya aitmiş gibi görünen ve oynayabileceği her şeyi çok sever. Çok duygusal bir yapısı vardır ve sezgileri güçlüdür. Bu nedenle, siz daha sokağınıza bile girmemişken o sizin eve doğru yaklaştığınızı anlar. Çok uyumak ve çok rüya görmek onun için önemlidir. Bir tabak dolusu balığa (üzeri kapalı olmalı) saatlerce bakmaktan çok büyük zevk alır.

Kaynak: Astroloji.net

Köpek Burçları

Astrolojinin esasına göre bir doğum tarihine sahip her şeyin bir doğum haritası ve doğal olarak bir (Güneş) burcu vardır.

Aşağıda sevimli dostlarımız köpeklerin, burçlarından aldığı temel özellikleri bulacaksınız. Bu özellikleri aynen insanlarda olduğu gibi köpekler de doğum haritalarına göre az veya daha fazla yansıtır.

Bakalım tanıdığınızı sandığınız köpeğinizin burcu, size bilmediğiniz hangi özellikleri söyleyebilecek?


KOÇ - Çok oyuncu ve neşelidir

Koç Burcunda doğan köpek çok oyuncu ve neşelidir. Bir saniyede sinirlenip hırlar, fakat hemen sonra neye kızdığını bile unutup etrafınızda dönmeye başlar. Koşmayı, oyun oynamayı çok sever ve yeteri kadar hareket etmesine izin verilmezse keyfi kaçar ve üzülür. Yaşlandığında bile hayat dolu, hareketli bir köpek olabilir. Bu köpeklerin yüzünde bir yara izi taşıyor olmasına şaşmamak gerekir.


BOĞA - Son derece inatçıdır

Boğa Burcunda doğan köpek son derece inatçı ve kendi bildiğini okuyan cinstendir ve bu özelliği zamanla daha da belirgin hale gelir. Bu nedenle, erken yaşlarda eğitilmesi gerekir. Genellikle uysaldır, fakat sahibinin herhangi bir tehditle karşı karşıya olduğunu hissettiği anda çok öfkelenebilir. Bu köpeği sürekli gözlemek gerekebilir, çünkü köpekler için çok tehlikeli olan çikolatanın kokusunu nerede olsa alır. Sevgi dolu, sıcakkanlıdır. Mutlu olması için ona çok fazla ilgi ve sevgi göstermeniz gerekebilir. Hareket etmesi için onu zorlamak durumunda kalabilirsiniz.


İKİZLER - Sık sık ilgi odağı olmaya çalışır

İkizler Burcunda doğan köpek hayatı boyunca uyarıcılara ve oyuncaklara ihtiyaç duyacaktır. Konuşkan bir köpek alırsanız sizin çıkardığınız sesleri taklit etmeyi bile öğrenecektir. Sık sık ilgi odağı olmaya çalışır ya da havlar. İnsanlar gibi iletişim kurmaya duyduğu ihtiyaç nedeniyle bu köpeği havlamaması konusunda eğitmeniz gerekebilir. Sözel motivasyon bu köpeğin eğitiminde çok işe yarar. Onunla konuşarak çok şey başarabilirsiniz. Kapris ve uzun süre bir yere odaklanma gibi problemler yaşanabilir. Eğitimsel etkinlikler kısa tutulmalı ve zamana yayılmalıdır.


YENGEÇ - Suyu ve yüzmeyi çok sever

Bazen ona gerçekten çok kızıp bağırsanız bile, Yengeç Burcunda doğan bir köpek sizi sonsuza dek çok sevecektir. Bir süre somurtabilir ama sonunda sizi affedecektir. Suyu çok sever ve yüzmek en sevdiği etkinliklerden biri olabilir. Ulumayı çok sever ve duygusaldır. Depresyona girmemesi için çok özen göstermeniz gerekir. İlgi noksanlığı bu köpekte huzursuzluk yaratabilir. Genellikle çok yemek yer.


ASLAN - Gururlu bir duruşu vardır

Bu burçta doğan bir köpeğin izlenmeye değer gururlu bir duruşu vardır. Çok zeki olmasa da çok iyi bir gösteri köpeği olabilir. Görkemli ve ihtişamlı bir havası, asil bir tavrı vardır. İlgi odağı olmak ister ve çok bakım gerektirir. İhmal edebileceğiniz bir köpek değildir. Uzun süre göz ardı edildiğinde üzülür ve köşesine çekilebilir. Bu durumda ona özel ilgi gösterip hediyeler verirseniz düzelecektir. Ödül ve hediye karşılığında bu köpek sizin için herşeyi yapacaktır.


BAŞAK - Her açıdan mükemmel olmanızı bekler

Başak burcunda doğan köpeklerin doğuştan gelen bir iyileştirme yeteneği vardır. Kendinizi iyi hissetmediğinizde size hizmet etmek için elinden geleni yapacaktır. Yavru köpeklerin eğitimine erken başlanmalıdır ve temiz ortamlarda bakılmalıdır. İlk başta size isteksiz ve reddedici gözlerle baksa da, haftada bir yıkamanız onu çok mutlu edecektir. Sizden her açıdan mükemmel olmanızı bekler ve öyle değilseniz, size onaylamayan beğenmeyen gözlerle bakabilir. Bu köpek terapi için bire birdir.


TERAZİ - Aşırı ilgi gördüğünde çok mutlu olur

Terazi burcunda doğan köpek sevildiğinde ve aşırı ilgi gördüğünde çok mutlu olur. Yalnız kalmaktan hoşlanmaz. Çok çalışmanız gerekiyorsa, ona arkadaşlık etmesi için bir evcil hayvan daha almanız tavsiye edilir. Dokunulmaya ve ilgi görmeye çok ihtiyaç duyar. Bazen kafası karışabilir. Bu nedenle ondan ne beklediğinizi çok açık bir şekilde ifade etmelisiniz. Aksi takdirde sadece oturacak ve size garip bir yüz ifadesiyle bakacaktır. Çevresindeki herkesle ve evdeki diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşır. Günde ona en az bir kere seni seviyorum demeyi ihmal etmeyin ve sizi öpücüklere boğmasına şaşırmayın.


AKREP - Son derece korumacı ve fedakardır

Bu burçta doğan köpek sizin için canını bile verebilir. Son derece korumacı ve fedakardır. Başka evcil hayvanların da bulunduğu bir eve daha yavruyken getirilmezse, onlara hatta evdeki çocuklara alışması ve onları kabullenmesi zor olacaktır. Bunun için özel bir eğitim vermeniz, açıklamalar yapmanız gerekebilir. Son derece güçlü sezgileri sayesinde kötü bir şey olacağını önceden hissedebilir ve sizi uyarmaya çalışabilir. Bekarsanız ve biriyle çıkmaya başladıysanız bunu da hissedecektir. Psişik güçleri sayesinde bu köpek nerede olursa olsun evinin yolunu rahatlıkla bulacaktır.


YAY - Kendi başına gezinmeyi çok sever

Burcu Yay olan bir köpek sizin en iyi arkadaşınız olabilir. Ona güvenebilirsiniz. Sizinle kamp yapmaya gitmek, koşup oynamak için can atacaktır. Arabaya bindiğinde sanki dünyanın en mutlu köpeği oymuş gibi davranır. Arkadaş canlısı bu sempatik köpek bir an asil bir şövalye gibiyken göz açıp kapayana kadar bir şarlatana dönüşebilir. Size her şekilde çok iyi bir yoldaş olacaktır. İzin verildiği zaman kendi başına gezinmeyi çok sever.


OĞLAK - Yavruyken kılı kırk yarar

Yavruyken kılı kırk yaran bu köpek, yaşlandıkça daha tasasız, keyfine düşkün olur. İdeal bir aile köpeğidir. Her şeyin en iyisini ister ve özel yiyecekler, itinalı bakım gerektirir. Bu köpeğin, uyumak için evdeki en konforlu yeri (bu sizin yeni aldığınız pahalı kanepeniz olsa bile) seçeceğinden ve misafirlerinizin geldiğinde onların ilgisini çekmeye çalışacağından hiç şüpheniz olmasın.


KOVA - Arkadaş canlısı ve sadıktır

Kova Burcunda doğan köpek, özgürlük tutkusu nedeniyle etrafta dolaşıp insanlarla tanışmaya bayılır. Çevredeki diğer evcil hayvanlar tarafından hemen kabul edilir ve bir an çevresindekilerin eğlence kaynağıyken, birkaç dakika sonra bir büyücü gibi ortadan kaybolabilir. Bir anı diğerine uymayan bu köpeğin inatçılığını yenmesi için iyi bir eğitimden geçmesi gerekir. Arkadaş canlısı ve sadıktır. Ona kendine özel bir alan ve düşünmesi için (köpekler ne düşünüyorsa) zaman vermeniz gerekir. Bazen köpeğinizin gizemli ve durgun olduğunu görürseniz, bilin ki şaşırtıcı bir şey yapmaya hazırlanıyordur.


BALIK - Sıcaklık ve sevgi onun için çok önemlidir

Bu köpek sevmek için yaratılmıştır. Dost canlısı ve sadıktır. Sürekli sizi mutlu etmenin ve ilginizi çekmenin yollarını arayacaktır. Gözlerinde genellikle uykulu bir ifade vardır ve uykusunda mırıldandığını duyabilirsiniz. Sezgileri güçlü bir köpektir ve bu yüzden bir seyahate çıkmanız gerektiğinde, siz daha eşinize bile söylemeden o bunu anlayacaktır. Sıcaklık ve sevgi onun için çok önemlidir ve eğer gerçekten isterseniz onunla aranızda çok güçlü bir bağ kurabilirsiniz. Okült bilimler üzerine çalışan insanlar için çok ideal bir iş arkadaşı olabilir. Sizi saatlerce sanki söylediğiniz her şeyi anlıyormuş gibi dinleyebilir. Çünkü anlıyordur.

Kaynak: Astroloji.net